Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: rustige handel
Beeld: ABM Financial News

Valuta: rustige handel

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar handelde dinsdag min of meer stabiel, net onder de 1,11 in wat ING "rustige handelsomstandigheden" noemde.

Bij de afwezigheid van Amerikaanse macrodata zal de focus vandaag liggen op de rentebesluiten van de Zweedse Riksbank en de Turkse centrale bank, zeiden valutastrategen van de bank.

De Riksbank verlaagde dinsdag conform de verwachting de rente in Zweden met 25 basispunten tot 3,50 procent en voorziet nog twee of drie verlagingen dit jaar als de inflatieverwachtingen standhouden. De Zweedse kroon bewoog nauwelijks ten opzichte van de dollar en euro na het besluit.

Vannacht kwam de Chinese centrale bank al met zijn rentebesluit. De People's Bank of China handhaafde de belangrijkste rentes, na een verlaging met 10 basispunten in juli. De yuan en dollar bleven dinsdag in evenwicht.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. De Duitse producentenprijzen daalden in juli met 0,8 procent, na een daling van 1,6 procent in juni. De energieprijzen daalden in juli ook minder hard dan in de maand ervoor.

Later vanochtend staan nog definitieve inflatiecijfers uit de eurozone op de rol.

Kijkend naar de algemene trends op de valutamarkt, is de grote vraag deze week of de dollar aan de vooravond staat van een neerwaartse uitbraak, aldus ING.

"We geven er voorlopig de voorkeur aan om de bear trend in de dollar te volgen, nu de Fed de markt voorbereidt op haar eerste [rente]verlaging in september", zei de bank.

Later in de week komen de valutamarkten mogelijk meer in beweging, wanneer de notulen van de Fed en ECB verschijnen, net als de mondiale inkoopmanagersindices. Belangrijkste agendapunt is evenwel de Jackson Hole-bijeenkomst, waar Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag een toespraak geeft.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.