Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Japanse beurs in de lift
Beeld: ABM Financial News

Japanse beurs in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse beurs koerste vanochtend krap twee procent hoger, terwijl de Chinese beurzen in het rood noteerden. De Hang Seng index in Hong Kong beperkte het verlies tot 0,3 procent. 

De People’s Bank of China liet vanochtend conform verwachting zijn belangrijkste rentetarieven, de zogeheten loan prime rates, ongewijzigd. De een- en vijfjarige rentes werden in juli nog met 10 basispunten verlaagd tot respectievelijk 3,35 procent en 3,85 procent, in een poging om de onder druk staande vastgoedmarkt te stimuleren.

Uit de notulen van het laatste rentebesluit van de Reserve Bank of Australia eerder deze maand kwam daarnaast naar voren dat de centrale bank een renteverlaging op korte termijn "onwaarschijnlijk" acht. 

Maandagavond zette Wall Street zijn herstel voort, met een stijging voor hoofdgraadmeter S&P 500 met 1,0 procent. De Amerikaanse recessievrees is sinds vorige week weggeëbd, na sterke macrocijfers, terwijl meevallende inflatiecijfers de weg vrij lijken te maken voor renteverlagingen door de Federal Reserve.

De markten wachten nu op nieuwe aanwijzingen over het rentepad van de Fed en denken die tijdens het Jackson Hole-symposium eind deze week te krijgen, specifiek wanneer Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag een toespraak houdt.

De olieprijzen stonden maandagavond in New York flink onder druk. Bij een settlement van 74,37 dollar werd een vat West Texas Intermediate op dagbasis 3,0 procent goedkoper.

Beleggers maken zich zorgen over de ontwikkeling van de mondiale energievraag. De geopolitieke spanningen, waar de olieprijzen de afgelopen tijd op stegen, nemen ondertussen af.

Richting de settlement zakten de olieprijzen maandag harder weg, nadat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Antony Blinken meldde dat Israël akkoord zou zijn met een plan voor een wapenstilstand in Gaza. Hamas moet het Amerikaanse voorstel nog wel accepteren.

In de Aziatische handel vanochtend daalde olie-future met krap een procent verder. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een verdeelde, maar weinig spectaculaire opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.