Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: Kendrion wacht op marktherstel
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kendrion wacht op marktherstel

(ABM FN-Dow Jones) Na een trage jaarstart bij Kendrion is het niet te verwachten dat het tweede kwartaal veel verandering bracht.

Kendrion zei zelf in mei, bij de cijfers over het eerste kwartaal, te verwachten dat de trends van de afgelopen kwartalen nog wel even zouden doorzetten.

En ook analisten van ING voorzien geen verbetering.

De bank verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal uitkwam op 74,0 miljoen euro, wat circa een miljoen euro minder zou zijn dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

De EBITDA daalde volgens ING op kwartaalbasis van 10,1 miljoen naar 7,8 miljoen euro.

Vanwege de tegenzittende trends, zei Kendrion te blijven inzetten op kostenmaatregelen, vooral bij de tak voor industriële remmen, hetgeen in het eerste kwartaal zorgde voor een betere winstgevendheid.

Maar veel ruimte voor nieuwe kostenbesparingen waren er niet meer, zo zei CEO Joep van Beurden van Kendrion in mei tegen ABM Financial News. "Op dit niveau zijn de kosten op een acceptabel niveau."

Extra kostenbesparingen zouden volgens de topman ten koste gaan van de organisatie, en dan zou betekenen dat Kendrion niet klaar is als de groei terugkeert, en dat gaat volgens de CEO zeker gebeuren.

Vanaf de zomer, zo zei Van Beurden, zouden de marktomstandigheden moeten verbeteren, vooral dankzij een lagere rente. Daarbij is ook de Chinese fabriek van Kendrion op stoom aan het komen.

Op 5 september organiseert Kendrion een beleggersdag en de onderneming wil dan nieuwe doelen presenteren voor de middellange termijn, nadat in april dit jaar afscheid werd genomen van de automotive-tak in Europa en de VS.

Met deze desinvestering doet het bedrijf afstand van ongeveer 210 miljoen euro aan omzet, goed voor ongeveer 80 procent van de omzet van de totale automotive-activiteiten, en 19 miljoen euro aan EBITDA. Daarvoor betaalt Solero 65 miljoen euro.

Dankzij de verkoop van deze activiteiten zal de operationele marge van Kendrion structureel omhoog kunnen, voorzien analisten.

ABN AMRO Oddo verwacht een gemiddelde omzetgroei per jaar van 5,0 procent en een aangepaste EBITDA-marge van dicht bij de 17,0 procent voor de jaren 2023 tot en met 2027.

En door de desinvestering zal ook de schuldpositie duidelijk verbeteren, aldus ABN AMRO.

Kendrion opent woensdag voorbeurs de boeken. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 16,00 euro. ABN AMRO zit ook op een koopaanbeveling, maar met een koersdoel van 17,00 euro.

Kendrion handelde maandagmiddag 3,8 procent hoger op 12,46 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ABN Amro Oddo start volgen Kendrion
  2. Er komt een vleugje fantasie in Kendrion

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.