Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures signaleren vlakke opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures signaleren vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van actie van centrale banken later in de week.

De futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd ongewijzigd.

De aandelenkoersen nemen een adempauze na de rally van vorige week, in aanloop naar een drukke week voor centrale bankiers. Wall Street kijkt uit naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell in Jackson Hole, Wyoming, vrijdag, voor meer duidelijkheid over de vooruitzichten voor renteverlagingen. 

Beleggers geloven weer een zachte landing voor de Amerikaanse economie en verlaagden hun verwachtingen voor agressieve renteverlagingen door de Fed. Hierdoor werd de euro sterker tegenover de dollar.

Deze week veilt de Amerikaanse overheid twintigjarige en dertigjarige staatsleningen op woensdag en donderdag.

In Azië zullen centrale banken in Zuid-Korea, China, Thailand en Indonesië deze week monetaire besluiten bekendmaken. Renteverlagingen door Nieuw-Zeeland en de Filippijnen plaveiden reeds de weg voor minder restrictief beleid in de rest van de regio.

In Japan daalde de Nikkei maandag 1,8 procent door een sterke stijging van de Japanse yen. Ook kan er sprake zijn van winstnemingen na vijf dagen met koersstijgingen op rij.

De olieprijzen noteerden donderdag lager. Een future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 74,86 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 78,99 dollar.

Economisch nieuws uit de VS is maandag  beperkt tot de leidende indicatoren in juli. Later in de week volgen de notulen van de vorige Fed-vergadering op woensdag en de Chicago Fed-index en cijfers over consumentenvertrouwen en van inkoopmanagers woensdag.

De rentes daalden licht en de euro/dollar noteerde licht hoger op 1,1032. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1023 op de borden.

De markt rekent erop dat de Fed deze week signalen zal geven van aanstaande renteverlagingen. ING stelde dat de daling van de dollar "onderdeel lijkt van een ordelijke aanpassingscyclus nu de Fed zich klaarmaakt om de rente te verlagen."

Bedrijfsnieuws

AMD koopt de maker van AI-gerelateerde apparatuur ZT Systems voor bijna 5 miljard dollar en voert de strijd met Nvidia daarmee verder op. Het aandeel AMD steeg 2,6 procent na de aankondiging van de overname, die een van de grootste is uit de geschiedenis van het Amerikaanse halfgeleiderbedrijf.

Berkshire Hathaway heeft aandelen ingeslagen van Ulta Beauty, toen dat in de bak met koopjes belandde na nieuws dat de markt schrik aanjoeg. De keten van grote winkels verkoopt alle soorten cosmetica, van duur tot goedkoop. Sinds de melding van de inkoop door het investeringsvehikel van Warren Buffett is het aandeel 15 procent gestegen.

Fubo steeg bijna 15 procent nadat een rechter de lancering blokkeerde van een concurrerende op sport gerichte dienst van Discovery, Fox en Disney.

Estée Lauder publiceert maandag kwartaalcijfers. Cybersecurity bedrijf Palo Alto Networks volgt maandag nabeurs.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 5.554,25 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 40.659,76 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 17.631,72 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.