Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro stabiel in afwachting van inflatie- en pmi-data
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro stabiel in afwachting van inflatie- en pmi-data

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar vrijwel stabiel, waarbij de markten uitkijken naar inflatiecijfers dinsdag en pmi-data donderdag om een idee te krijgen van de prestaties van de eurozone. Dit zei Monex Europe maandag in zijn dagelijkse marktupdate.

Daarnaast zal de markt het jaarlijkse symposium van centrale banken in Jackson Hole nauwlettend in de gaten houden, voor signalen over renteverlagingen en wellicht  'duifachtige' taal, aldus Monex. De bijeenkomst start aanstaande donderdag en loopt tot en met zaterdag. Fed-voorzitter Jerome Powell zal vrijdag een toespraak houden.

"Nu de Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen de veerkracht van de Amerikaanse economie laten zien, ondermijnt de potentiële verlaging van 50 basispunten voor het het einde van het jaar de lange termijn sterkte van de dollar", zei Monex.

Een tweede punt van focus zijn de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, die woensdag verschijnen.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1037, terwijl de Amerikaanse munt tegenover het pond 0,1 procent lager noteerde en ten opzichte van de yen 1,0 procent verloor. De euro noteerde ten opzichte van de yen 0,9 procent lager en tegenover het pond 0,1 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.