Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Komende week laatste restjes bedrijfscijfers

Komende week laatste restjes bedrijfscijfers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Na geruststellende cijfers over de Amerikaanse economie in de afgelopen week, verschuift de aandacht komende week naar wat de centrale banken te zeggen hebben over hun monetaire beleid. 

Zo staan respectievelijk woensdag en donderdag de notulen van de laatste beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank op de agenda. Beleggers hopen daarin wat signalen te vinden voor de plannen van de centrale banken. De markt houdt er rekening mee dat de twee grote centrale banken komende maand de rentes (opnieuw) gaan verlagen.

Economen van ING wezen erop dat een renteverlaging van 25 basispunten door de Fed in september weer waarschijnlijker is geworden dan een verlaging met 50 basispunten na de macrodata van de afgelopen week, die de recessiezorgen wegnamen. Een dergelijke noodgreep van 50 basispunten, waar beleggers de afgelopen weken voor vreesden na een matig banenrapport, lijkt niet nodig, maar het volgende banenrapport, dat begin september verschijnt, zal dat volgens ING moeten bevestigen.

Komende donderdag start het Jackson Hole-symposium, waar centrale bankiers van over de hele wereld bijeenkomen in de Amerikaanse staat Wyoming. Mogelijk dat de Fed daar nog wat zegt over een aanstaande renteverlaging.

Verder staan dinsdag nog definitieve inflatiecijfers uit de eurozone op de rol, terwijl donderdag de samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan, de eurozone, het VK en de VS worden vrijgegeven. Ook de wekelijkse steunaanvragen uit de VS kunnen dan op aandacht rekenen. 

Vrijdag volgen nog inflatiecijfers uit Japan, die gezien de recente renteverhoging van de Bank of Japan ook interessant zijn.

Cijferseizoen over het hoogtepunt

Aankomende week zullen in Amsterdam nog diverse bedrijven de boeken openen over het tweede kwartaal. Daarna lijkt het cijferseizoen langzaam tot een einde te komen.

De week start rustig met cijfers van B&S op maandag, terwijl NN Group dan ex-dividend noteert. Op woensdag is er aandacht voor de resultaten van ASR, Avantium en Kendrion. Prosus houdt dan ook een jaarvergadering.

Richting het einde van de week geven Aegon, Alfen en Van Lanschot Kempen nog inzicht in de ontwikkelingen over het tweede kwartaal. Vrijdag houdt Envipco zijn jaarvergadering.

Op Wall Street is het vrij rustig met cijfers van Lowe's op dinsdag. Macy's opent woensdag voorbeurs de boeken, terwijl Snowflake en Zoom Video Communications dit nabeurs doen. Vanuit China zijn er donderdag cijfers van Baidu.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.