Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Beursupdate: AEX op Wall Street

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Aegon was met een verlies van 0,5 procent de sterkste daler. Alle stijgers, ArcelorMittal, ASML, ING, Philips en Shell, stegen met 0,1 procent.


Aegon (-0,5%)

ArcelorMittal (+0,1%)

ASML (+0,1%)

ING Groep (+0,1%)

Philips (+0,1%)

RELX (-0,2%)

Shell (+0,1%)

Unilever (-0,2%)


Euro/dollar: 1,1023

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 905,67 punten, zijn geëindigd op 905,55 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Moeizame week voor AEX na koersklap ASML
  2. Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 17 augustus 2024 11:42
    Ja, de update maakte een pas op de plaats, ik kon mede door dividend bijschrijvingen van Shell en Aperam toch weer een leuk groen slot op het weekbord toveren, +2% en de grote gangmaker was opnieuw mijn secund love Besi, die bijna 8% voorwaarts ging, de beurssportieveling herpakt zich heel aardig, de samenwerking met AMD doet het ook prima, daar kan Intel nog een lesje van leren, samen kom je verder!!
    ING liet de weekrente ook weer leuk stijgen, ze hebben wel eens te veel gerekend en die rente moeten ze nu gaan terug betalen, dat schiet ook niet op, wij zijn natuurlijk veel blijder met rente die we krijgen, van de week +3,53%, nou warm aanbevolen, bij de spaarrekening, dan gaat zelfs de beurs voor gaas!!
    Shell kon de 1% koerswinst niet op het bord krijgen, maar onderliggend lukte dat wel heel degelijk, hij ging 0.67% omhoog, maar daar moet 1% dividend bij opgeteld worden, helaas gaat die verzwakkende Dollar een deel van de dividendpret bederven, geef ons voortaan gewoon Eurootjes, Europa first, Waeltje!!
    KPN kwam ook weer droog over de sloot, al lukte de sprong maar net, hij veerde 0,45% op!!
    Unilever, leverde het kleinste plusje, hij kroop 0,29% omhoog, niet veel, maar beter wat, dan niks!!
    De enigste verliezer was Aperam, maar hier geldt hetzelfde verhaal, als bij Shell, Aperam verloor 1,43%, maar tekende 2% dividend bij, dus alsnog groen, Aaike Dalm had van de week een heel rood verhaal, ook de Telegraaf meldde gisteren, pagina groot, giga problemen, op de staalmarkt, er waait een ijzige koude recessiewind door de staalmarkt, die voorlopig niet zal verdwijnen, oorzaak; Zeer zwaar weer op de Chinese vastgoedmarkt, wie van de week de bouwcijfers in Amerika gadesloeg, ziet, dat het daar niet veel beter is, ook de industrie, met koploper, de autoindustrie, krijgt zware klappen, het ziet er voor ons, als metaalrecyklers bepaalt niet goed uit, ik vrees dat eerdaags de muizen dood voor de kast liggen!!
    Vandaag schoonschip op den akker maken, het is momenteel best groeizaam weer, alles op zijn tijd, ook het onkruid schakelt in zijn hoogste versnelling en als je dat niet vroegtijdig kortwiekt, dan verstikt de heerlijke supergezonde goede vrucht en dat moet natuurlijk niet, want nergens vind je een betere kunderiger arts, dan op de groentetuin een breed veelzijdig aanbod zorgt alleen maar voor positieve bijwerkingen, voor het lichaam en tuinen is heerlijk ontspannend voor de geest, wat wil je nog meer??
    Morgen heerlijk genieten van de mooiste dag van de week, niet opnieuw in de aarde wroeten, zoals de andere 6 dagen, maar heerlijk de blik omhoog, naar onze Schepper en Hemelse Vader, wat hebben wij, in Nederland, uitzonderlijk veel redenen, om HEM te loven en te danken, voor Zijn milde goedheid, met heel ons hart willen wij dat op het allermooiste doen, op de schitterende Bovenstem!!
    Maandag hoop ik dat al die terugkerende positievelingen, van vakantievieren, zien, dat er momenteel veel snoepgoed op de beurs is en ze, al kopende, de beurs een grote duw in de richting van de 1000 punten gaan geven!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 31 augustus 2024 08:36
    Ja, daar aan de andere kant van de grote plas was de stemming veel beter dan bij ons, zo als zo vaak, chip ging daar gisteren weer door het dak, die angsthazen in Amsterdam zien alleen maar leeuwen en vooral ook beren!!
    Die angstcultuur zorgde bij mij toch nog voor een kleine weekmin, 0,3% eraf, terwijl de AEX meer dan 1% omhoog ging, ja, zowel Besi als ook Shell kregen gisteren rake klappen, weg winst!!
    Op weekbasis viel de schade wel mee, Besi leverde het meeste in, die ging 1,46% onderuit, de prachtige cijfers van Nvidia werden afgestraft met zware dumpingen, al sprongen er gisteren, al weer een aantal in de boot, Intel ging helemaal als een speer, al kwam er van de week best slecht nieuws over hun toppers, bij Besi zie je altijd, dat er veel beursgokkers zijn, waardoor op zulke momenten, het overal heen vliegt!!
    De grote metaaljongen Arcelor sorteerde al voor op vrij wel zekere hogere koersen, voor de metalen, maar Aperam deed nog niet mee, die ging 0,7% nat, bij Dalm zijn weinig klanten, door de lage prijzen, er gaat wel veel uit, dus oud metaal ligt wel gevraagd!!
    Shell kreeg een tik van de OPEC plannen, al waren die zeker niet dramatisch, meer een zaak van stuivertje wisselen, olie kan gewoon nog niet weg, heel de energietransitie zit vol met grote en gevaarlijke kinderziektes, waarvoor nu de groene beleggers, al een dikke rekening krijgen gepresenteerd!!
    Voor de rest had ik, leuk groen, alleen zijn dat bij mij(nog)geen zwaargewichten, KPN ging 2,36% hoger, Apple zoekt mede financieëring van AI, wel een bewijs, dat ze AI, als nuttig en nodig zien, anders wil je er geen miljarden in stoppen, dus data leverancier KPN krijgt het erg druk, dat lijkt me niet verkeerd!!
    Unilever zette zijn opmars ook weer voort, al leek er gisteren stevige winstnemerij, nu ja, er bleef nog een weekwinst van 2,5% over, dat ruikt wel goed!!
    Topper was het beste bankje van Europa, ING, de rente moet wel gaan zakken, maar voorlopig ging hij van de week nog flink omhoog en ING zag die knaken liggen!!
    Vandaag gaan we sporen, want anders verspelen we een seniorendag, door grote drukte op het thuisfront, is er de laatste tijd niet veel van gekomen en met die seniorendagen, kan je nog wel gezellig en betaalbaar sporen en door spoorslijtage, door 2 van die zware jongens gaat Arcelor natuurlijk weer omhoog!!
    Morgen, genieten van de Rustdag, onder het heerlijk eeuwig rijkmakende WOORD, de Joden beginnen de Rustdag altijd met een feestmaaltijd, nu, daar hebben ze helemaal gelijk in, het is een heerlijk geschenk van onze Hemelse Vader, die je op alle terreinen van het leven goed doet!!
    Maandag hoop ik dat die analistjes weer een beetje zout bij de chipjes doen, zodat velen die lekkere kraakdingen weer gaan kopen en Besi als een drone gaat stijgen!!, SJALOOM!!!
  3. forum rang 7 jan de vakman 7 september 2024 12:18
    Ja, het beursje gaat heel gevoelig op zijn bekkie, met een weekverlies van 4,29%, ik doe er nog een volle schep kolen bovenop, bij een stoomlok kan je dan ook de lat erop leggen, zodat hij meer vaart gaat maken, maar op de beurs waren de kolen te nat en doofde het beursvuur zo lelijk dat ik bijna 8% nat ging, het was zo als een oude hele leuke opperman, in de bouw zei; Ik ga voorop, maar dan mompelde hij er zachtjes achteraan; Met terugtrekken!!
    Ja, volgens mij heeft iemand het zoutvat bij de chipjes, per ongeluk in de kliko gegooit en nu gaan die smakeloze dingen er massaal achteraan, Besi kelderde 11,93% en was daarmee, de minst slechte chipper, ASML ging wel ruim 16% nat en als je het slot van Amerika bekijkt, dan komen er vast nog meer alle koerswinsten wegstormende hoosbuien!!
    Metaal zou volgens topanalisten een enorme rally worden, als de rente zakt, nu dat doet hij al aardig, alleen gaan metaal en de ook door hen aangeprezen grondstoffen, zoals olie, nog veel harder dan de rente onderuit, volgens mij zijn ze in hun overigens goed onderbouwde verhalen 1 woord vergeten en dat is sentiment, dat is de oorzaak van deze dumpstemming en met gezond verstand verlies je het altijd op de beurs van sentiment, al gebiedt de nuchterheid wel, dat je dan alleen echt verlies hebt, als je zo dom bent aan deze lage koersen, te verkopen, dat moet je natuurlijk alleen doen, als het niet anders kan, Aperam was met een verlies van 9,11% middenmoter in metaalverlies, pluspunt is wel, dat je van het riante dividend, straks meer aandelen bij kunt kopen, die dan op hun beurt, de buit nog vetter maken, bij Dalm zie je weinig van deze crisis, het is een stabiele, vrij lage boel!!
    Ook Shelletje deelde in de downpret, ondaks alle aandelen inkopen knalde hij 5,92% onderuit, ziedaar, als je het beleid afstemd op de fladderaars en de echte aandeelhouders, nog niet eens valutacompensatie geeft en waar blijft die dividendwinst, doordat er minder aandelen zijn, ik zie voor de ouwe trouwe, helemaal niks, halveer tenminste die snertinkoop van aandelen en geef ons gewoon meer dividend in handen, dat werkt, als de boel verongelukt!!
    Ja, onze expertjes zaten er ook weer, voor de zoveelste keer een heel klein ietsepietsje naast, bekijk hun adviezen, ING kreeg de handjes ook niet op elkaar, al leek dat soms wel te gaan lukken, hij eindigde 2,61% lager, hij zakt met de rente mee!!
    Unilever blijft net als de Engelse economie, het veel beter doen, dan het vaste land en schreef opnieuw dik groen met een plus van 1,44%, meerderen kiezen nu toch weer voor defensief, al zijn de meesten ook niet goedkoop!!
    Topspeler was het saaie KPN, hij ging 1,73% voorwaarts, als ik zie, dat ik de meeste rond 2,60 gekocht heb en tel daar het leuke dividend van 5% bij, dan zou ik zeggen; een leuk aandeel, om op de plank te leggen!!
    Ja, ik moest vanmorgen een moeilijke beslissing nemen, omdat ik bij 2 dingen er graag bij wilde zijn, vandaag, 1 was, Terug naar toen van de VSM, het jaarlijkse stoom(lok)spektakel en 2 was, Vanavond een prachtige Bovenstemavond in de kerk van onze buurgemeente, waar ik graag te gast ben, daar komt nog bij, dat de collecte voor Woord en Daad is, een Christelijke hulp organisatie, die het asielvraagstuk aanpakt, zoals het hoort; help de mensen in hun eigen(thuisland), daar ben ik het 1000% mee eens en daarom moet er een leuke duit in de collectezak, ik kies dus van harte voor optie 2!!
    Morgen, hoop ik opnieuw op bezoek te gaan, bij de buren, want dan komt er een goede columnist, van het beste krantje van Nederland, die ook nog eens wonderschoon het WOORD kan bedienen en een mooie lijst, om dat prachtioge schilderij van het WOORD maken gaat daar geweldig!!
    Maandag hoop ik dat het tij keert, want de Septemberdip, heb ik in ieder geval, al aardig voor mijn kiezen, dus wat mij betreft, gaat het net als bij de NS van de week, we moesten slakkentoeslag kopen voor de Hogesnelheidslijn, een heel eind 70-80km, maar na de groene hart tunnel steeg de snelheidsmeter naar 202km, dat heb ik in mijn lange spoorgeschiedenis nog niet eerder mee gemaakt, kom op AEXje, zet nog eens een hogere score op het bord!!, SJALOOM!!!
  4. forum rang 4 williewilwel 7 september 2024 19:19
    quote:

    jan de vakman schreef op 7 september 2024 12:18:

    Ja, het beursje gaat heel gevoelig op zijn bekkie, met een weekverlies van 4,29%, ik doe er nog een volle schep kolen bovenop, bij een stoomlok kan je dan ook de lat erop leggen, zodat hij meer vaart gaat maken, maar op de beurs waren de kolen te nat en doofde het beursvuur zo lelijk dat ik bijna 8% nat ging, het was zo als een oude hele leuke opperman, in de bouw zei; Ik ga voorop, maar dan mompelde hij er zachtjes achteraan; Met terugtrekken!!
    Ja, volgens mij heeft iemand het zoutvat bij de chipjes, per ongeluk in de kliko gegooit en nu gaan die smakeloze dingen er massaal achteraan, Besi kelderde 11,93% en was daarmee, de minst slechte chipper, ASML ging wel ruim 16% nat en als je het slot van Amerika bekijkt, dan komen er vast nog meer alle koerswinsten wegstormende hoosbuien!!
    Metaal zou volgens topanalisten een enorme rally worden, als de rente zakt, nu dat doet hij al aardig, alleen gaan metaal en de ook door hen aangeprezen grondstoffen, zoals olie, nog veel harder dan de rente onderuit, volgens mij zijn ze in hun overigens goed onderbouwde verhalen 1 woord vergeten en dat is sentiment, dat is de oorzaak van deze dumpstemming en met gezond verstand verlies je het altijd op de beurs van sentiment, al gebiedt de nuchterheid wel, dat je dan alleen echt verlies hebt, als je zo dom bent aan deze lage koersen, te verkopen, dat moet je natuurlijk alleen doen, als het niet anders kan, Aperam was met een verlies van 9,11% middenmoter in metaalverlies, pluspunt is wel, dat je van het riante dividend, straks meer aandelen bij kunt kopen, die dan op hun beurt, de buit nog vetter maken, bij Dalm zie je weinig van deze crisis, het is een stabiele, vrij lage boel!!
    Ook Shelletje deelde in de downpret, ondaks alle aandelen inkopen knalde hij 5,92% onderuit, ziedaar, als je het beleid afstemd op de fladderaars en de echte aandeelhouders, nog niet eens valutacompensatie geeft en waar blijft die dividendwinst, doordat er minder aandelen zijn, ik zie voor de ouwe trouwe, helemaal niks, halveer tenminste die snertinkoop van aandelen en geef ons gewoon meer dividend in handen, dat werkt, als de boel verongelukt!!
    Ja, onze expertjes zaten er ook weer, voor de zoveelste keer een heel klein ietsepietsje naast, bekijk hun adviezen, ING kreeg de handjes ook niet op elkaar, al leek dat soms wel te gaan lukken, hij eindigde 2,61% lager, hij zakt met de rente mee!!
    Unilever blijft net als de Engelse economie, het veel beter doen, dan het vaste land en schreef opnieuw dik groen met een plus van 1,44%, meerderen kiezen nu toch weer voor defensief, al zijn de meesten ook niet goedkoop!!
    Topspeler was het saaie KPN, hij ging 1,73% voorwaarts, als ik zie, dat ik de meeste rond 2,60 gekocht heb en tel daar het leuke dividend van 5% bij, dan zou ik zeggen; een leuk aandeel, om op de plank te leggen!!
    Ja, ik moest vanmorgen een moeilijke beslissing nemen, omdat ik bij 2 dingen er graag bij wilde zijn, vandaag, 1 was, Terug naar toen van de VSM, het jaarlijkse stoom(lok)spektakel en 2 was, Vanavond een prachtige Bovenstemavond in de kerk van onze buurgemeente, waar ik graag te gast ben, daar komt nog bij, dat de collecte voor Woord en Daad is, een Christelijke hulp organisatie, die het asielvraagstuk aanpakt, zoals het hoort; help de mensen in hun eigen(thuisland), daar ben ik het 1000% mee eens en daarom moet er een leuke duit in de collectezak, ik kies dus van harte voor optie 2!!
    Morgen, hoop ik opnieuw op bezoek te gaan, bij de buren, want dan komt er een goede columnist, van het beste krantje van Nederland, die ook nog eens wonderschoon het WOORD kan bedienen en een mooie lijst, om dat prachtioge schilderij van het WOORD maken gaat daar geweldig!!
    Maandag hoop ik dat het tij keert, want de Septemberdip, heb ik in ieder geval, al aardig voor mijn kiezen, dus wat mij betreft, gaat het net als bij de NS van de week, we moesten slakkentoeslag kopen voor de Hogesnelheidslijn, een heel eind 70-80km, maar na de groene hart tunnel steeg de snelheidsmeter naar 202km, dat heb ik in mijn lange spoorgeschiedenis nog niet eerder mee gemaakt, kom op AEXje, zet nog eens een hogere score op het bord!!, SJALOOM!!!
    Ach,als het helemaal financieel fout met u gaat heeft u altijd uw geloof nog " In den Heere ".
  5. forum rang 7 jan de vakman 14 september 2024 08:40
    Ja, mooi weer van de week op de beurs, de AEX ging 2,31% omhoog, ik schakelde nog een klein versnellinkje hoger, mijn meeste fondsen schreven leuk groen, alleen defensief, trapte op de rem!!
    Koploper was mijn secund love Besi, met een+ van 9,06%, de lucht lijkt op te klaren, op de chipmarkt, als je nu ziet hoe Apple zijn nieuwste mobiel volledig in richt voor AI, dan lijkt het mij dat de chipseinen helder groen staan!!
    Goede 2e was Aperam, zijn ster rees 3,72%, alle defensie en infraplannen + bouwstimulatie moeten toch voor een giga vraag, naar de metalen zorgen, Dalm sorteert er al op voor hij spaart voor een gunstige reaktie op de Prinsjesdag!!
    Topbankier ING mocht ook op volle snelheid door, met een helder groen sein van 2,94%!!
    Op de oliemarkt stuwen orkanen de prijzen wat omhoog, Shell kon ze net niet bijhouden, met een plus van 1,01%, gas ging nog veel meer omhoog, Schoofje denkt de gasproduktie op de Noordzee weer meer op te voeren, dat lijkt me wel zo verstandig, nu energietransitie, niet gelijk loopt met technische mogelijkheden en aanpassingen!!
    Kpn was dat groene jasje weer even zat en trok zijn rooie aan, hij daalde 0,8%, ondanks zeer veel belovende dataplussen, van vriend Apple!!
    Unilever is al een daagje ouder en dan wordt je bang van hoogte, hij stapte een treedje lager met een verlies van 0,81%!!
    Vandaag maken we er nog een spoordag van, door domme gebrekkige communicatie van het Spoor moesten we in sneltreinvaart onze seniorendagen opmaken, anders waren ze verlopen, al reizende merk je dat NS ook naar zijn reizigers zeer kreupel communiseert, conducteurtjes update je zaakjes eens fatsoenlijk!!
    Morgen mogen we weer genieten van de eeuwige rijkdom van het WOORD, morgenavond krijgen we een Herder, die de schoonheid van het Levende WOORD, de HEILAND, op de allerschoonste wijze uit kan beelden!!
    Maandag hoop ik op een bestorming van de 900 puntenkaap, gisteren werd hij afgeslagen, maar komende week moet het lukken, als Schoofje de economieseinen overtuigend op groen zet!!, SJALOOM!!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.