Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag overwegend hoger na de stevige plussen op Wall Street donderdag.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 513,90 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,8 procent naar 18.330,65 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,4 procent met een stand van 7.448,70 punten. De Britse FTSE daalde 0,2 procent naar 8.327,60 punten. 

De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een verdere stijging van de belangrijkste graadmeters in New York, terwijl de macro-economische agenda voor de VS niet al te wild is gevuld.

Olie noteerde vrijdag lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het rood op 76,95 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 80,06 dollar werd betaald, een daling van 79 87procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0985. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0981 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0972 op de borden.

Bedrijfsnieuws

UBS Group liet eerder deze week volgens Vontobel goede cijfers zien, terwijl het overgenomen Credit Suisse met de integratie voor op schema ligt, terwijl niet-kern activiteiten worden afgestoten. De koers steeg 1,6 procent.

Credit Agricole heeft volgens zakenbank Berenberg te maken met tegenwind met aanhoudende druk in de retailtak en met margedruk. De koers steeg 0,3 procent.

GSK zette in Florida een positieve juridische stap, ofschoon de zorgen bij de Britse onderneming volgens AJ Bell wel aanhouden. De koers steeg 0,4 procent.

Adyen blijft zich volgens Berenberg richten op de uitbraak in nieuwe markten, als bijvoorbeeld India. Berenberg denkt verder dat het bedrijf zich blijft richten op de technologische dynamiek. De koers liep 1,9 procent op in Amsterdam. Degroof Petercam verlaagde wel het koersdoel en wees erop dat Adyen een deel van zijn balans in zou moeten zetten voor een dividenduitkering of aandeleninkoop.

Aandelen van de Deense vaccinproducent Bavarian Nordic stegen vrijdag met ruim 16 procent in Kopenhagen, nadat voor het eerst buiten Afrika een besmetting met de nieuwe mpox-variant, voorheen bekend als het apenpokkenvirus, is vastgesteld. Bavarian Nordic heeft het enige mpox-vaccin dat is goedgekeurd door regelgevende instanties in de VS en Europa. Op weekbasis won het aandeel al zo'n 40 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag uiteindelijk 1,6 procent hoger op 5.543,22 punten, de Dow Jones index won 1,4 procent op 40.563,06 punten en de Nasdaq noteerde zelfs 2,3 procent hoger op 17.594,50 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.