Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Fastned
Beeld: Fastned

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel op Fastned verlaagd tot 22,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek uit een rapport in navolging van de cijfers waarmee de exploitant van snellaadstations donderdag kwam.

Volgens analist Joren Van Aken zijn de verworven locaties nog steeds het belangrijkste in het groeiverhaal van Fastned en in het eerste halfjaar verraste het bedrijf positief met 79 nieuw verworven locaties voor snellaadstations. 

"Dat is een belangrijke verschuiving", volgens Van Aken, want tot nu toe groeiden de operationele stations sneller dan de verworven locaties, waardoor de orderportefeuille kromp.

De aanhoudende winstgevendheid van de onderliggende EBITDA is bemoedigend op de korte termijn, vindt de analist, maar de incrementele verbetering had sterker moeten zijn. 

Degroof Petercam blijft zich dan ook zorgen maken over de lange termijn. "We verwachten namelijk dat de prijsconcurrentie de komende jaren aanzienlijk zal toenemen, wat de marges onder druk zal zetten", zei Van Aken.

Daarom zal schaalgrootte belangrijker worden, meent de analist, net als bij de grote olieconglomeraten. Een ander belangrijk risico is dat concurrenten veel meer vuurkracht hebben dan Fastned, waardoor ze agressiever kunnen bieden op openbare aanbestedingen.

Het aandeel Fastned noteerde vrijdag 0,5 procent lager op 16,64 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Fastned dicht bij uitbreiding in London
  2. Vonken springen ervanaf bij Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED kopen verkopen

67% zegt verkopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.