Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Japanse beurs fors hoger na rally op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Japanse beurs fors hoger na rally op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten vrijdagochtend eensgezind hoger, met als koploper de Nikkei index in Tokio met een winst van krap drie procent. Hongkong en Seoel wonnen daarnaast meer dan anderhalf procent.  

Terwijl vorige week het sentiment nog werd overheerst door de angst voor een harde landing in de VS en eventuele noodgrepen van de Federal Reserve, is dat deze week weer helemaal anders, en lijkt zelfs het "goldilocks" scenario weer uit de kast gehaald. Hierbij gaat men ervan uit dat de Amerikaanse economie blijft groeien en de inflatie vanzelf daalt naar de doelstelling van 2 procent in de VS.

Positieve inflatiecijfers in de VS gaven de beurzen de afgelopen dagen een zet in de juiste richting, en beleggers rekenen er nu op dat de Federal Reserve de rente volgende maand met een gerust hart kan verlagen.

Op Wall Street sloot hoofdgraadmeter S&P 500 donderdagavond met 1,6 procent in het groen, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 2,3 procent won.

De Amerikaanse olie-future koerste daarnaast donderdagavond in New York anderhalf procent hoger naar 78,16 dollar per vat. Vanochtend daalde de future met krap een half procent.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.