Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ING: veerkracht Amerikaanse economie haalt angst voor noodgreep Fed van tafel
Beeld: ABM Financial News

ING: veerkracht Amerikaanse economie haalt angst voor noodgreep Fed van tafel

(ABM FN-Dow Jones) Door de veerkracht van de Amerikaanse economie is de markt toch weer gaan geloven in een verlaging van de rente met 25 basispunten door de Federal Reserve in september. Dit schreef ING donderdag in reactie op een reeks aan macrocijfers die de recente zorgen over een recessie temperden.

James Knightley, hoofdeconoom bij ING, wees daarbij ook op de veerkracht van de Amerikaanse consumentenbestedingen. De cijfers waren donderdag een stuk beter dan verwacht, met een stijging van de detailhandelsverkopen met 1,0 procent op maandbasis, vergeleken met de consensus van 0,3 procent. Er waren enkele neerwaartse herzieningen van de maand ervoor, maar dit is nog steeds een steviger dan verwachte uitkomst.

Dat de consumentenbestedingen robuust blijven, is voor de markt voldoende om in toenemende mate toch weer de voorkeur te geven aan een renteverlaging door de Fed met 25 basispunten in plaats van 50 basispunten in september, aldus Knightley.

Ook was de econoom te spreken over het aantal wekelijkse steunaanvragen in de VS. Die kwamen afgelopen week met 227.000 lager uit dan gedacht. Volgens Knightley versterkt dit de boodschap dat de stijgende werkloosheid in de VS vooral wordt veroorzaakt door een groter aanbod van banen ten opzichte van de vraag naar werk, in plaats van door ontslagen. Ook dat wijst erop dat de kans op een renteverlaging met 25 basispunten groter is dan een verlaging van 50 basispunten waar de markt in de nasleep van het Amerikaanse banenrapport nog vanuit ging, volgens de expert van ING.

Ten slotte is het niet overal feest en blijft de Amerikaanse industrie een punt van zorg, maar volgens Knightley speelt de dienstensector een veel belangrijkere rol binnen de economie.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.