Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen kleuren groen
Beeld: BinckBank

Aziatische beurzen kleuren groen

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend hoger, met als koplopers de beurzen in Tokio, Seoel en Shanghai met winsten van grofweg een procent. 

De groei van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal kwam uit op 0,8 procent, waar werd gerekend op een groei van slechts 0,5 procent. Ook de Chinese consumentenbestedingen in juli vielen hoger uit dan voorzien. 

De meeste Europese beurzen kleurden woensdag groen, na de stijgingen op Wall Street van dinsdagavond, toen de Amerikaanse producentenprijzen de hoop voedden op verder dalende inflatiecijfers, die de weg kunnen vrijmaken voor renteverlagingen door de Fed.

Woensdag bleken inderdaad de Amerikaanse consumentenprijzen afgelopen maand iets minder hard te zijn gestegen, met 2,9 procent tegen 3,0 procent in juni. De kerninflatie, zonder volatiele prijzen voor energie en voeding, bleef stabiel.

Beleggers hopen nu dat in de VS de weg is vrijgemaakt voor rentedalingen, en een zware recessie kan worden vermeden. 

"De data van woensdag hebben de markten ervan overtuigd dat ze in september en december een renteverlaging zullen krijgen”, zei econoom Paul Ashworth van Capital Economics. Op Wall Street koerste hoofdgraadmeter S&P 500 woensdagavond 0,4 procent hoger.

De Amerikaanse olie-future noteerde daarnaast donderdagavond in New York krap een procent lager op 76,25 dollar per vat. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.