Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, nadat beleggers optimistisch werden over de Fed en producentenprijzen minder hard stegen dan verwacht. Starbucks kreeg de handen op elkaar door de topman van Chipotle te strikken als de nieuwe CEO van het koffiebedrijf.

De S&P 500 steeg 1,7 procent tot 5.434,43 punten. De Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 39.765,64 punten en de Nasdaq steeg 2,4 procent tot 17.187,61 punten. 

Fed-bestuurder Raphael Bostic zei dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie binnen de komende paar maanden klaar zal zijn voor een renteverlaging zonder een opkomende recessie. "Ik ben hoopvol dat we in de komende paar maanden op een plek zullen zijn waar we een economie hebben die min of meer geheel genormaliseerd is , zei Bostic in Atlanta.

De Russell 2000-index steeg 1,6 procent, na een daling met bijna een procent maandag voor de index van smallcaps.

De producentenprijzen zijn een voorproefje voor de consumentenprijzen die woensdag bekend worden. De producentenprijzen stegen in juli met 2,2 procent een jaar eerder, tegen 2,7 procent in juni. De inflatie van de consumentenprijzen is naar verwachting stabiel op 3,0 procent.  

Het vertrouwen onder kleinere ondernemers steeg, maar bleef lager dan gemiddeld. Bijna de helft van de Amerikanen werkt in een kleine of middelgrote onderneming. 

De euro/dollar noteerde een half procent hoger op 1,0997.

De WTI-olieprijs, die maandag nog flink steeg, daalde dinsdag weer met 2,1 procent tot 78,35 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Home Depot waarschuwde dat de hoge rente klanten weerhoudt van uitgaven aan klussen in huis. De doe-het-zelfketen boekte een vlakke kwartaalomzet, terwijl de winst en marges daalden. Het aandeel steeg 1,2 procent.

Later in de week komen ook Alibaba, Cisco, Deere, Walmart en Applied Materials nog met resultaten.

Tech- en specifiek AI-aandelen waren in trek. Nvidia won 6,5 procent, nadat maandag al 4 procent werd bijgeschreven. Het bedrijf komt op 28 september met halfjaarresultaten.

Sectorgenoot Super Micro Computer steeg 4,9 procent, verder herstellend van de koersval in de voorgaande weken. 

Volgens Morgan Stanley is het enthousiasme bij beleggers voor AI-aandelen afgenomen. Het Chinese Huawei Technologies is ondertussen dicht bij de lancering van een nieuwe AI-chip die moet kunnen wedijveren met die van Nvidia, schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen. 

Aandelen van Starbucks stegen 24,5 procent. De koffieketen krijgt een nieuwe CEO in de persoon van Brian Niccol van restaurantketen Chipotle, terwijl topman Laxman Narasimhan per direct vertrekt. 

Aandelen van Chipotle Mexican Grill daalden 7,5 procent. De restaurantketen stelt zijn COO Scott Boatwright aan als interim-CEO. 

Paysafe won 8,8 procent na sterke resultaten in het tweede kwartaal voor de Britse betalingenverwerker. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.