Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Japanse beurs fors hoger
Beeld: ABM Financial News

Japanse beurs fors hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse beurs koerste dinsdagochtend bijna drie procent hoger, nadat maandag in Tokio nog de deuren gesloten bleven vanwege een feestdag, terwijl de andere Aziatische hoofdindices vanochtend min of meer vlak noteren.

Techaandelen en financials behoren dinsdag tot de grootste stijgers in Tokio. 

Het handelsverloop van de Nikkei index is extreem volatiel geworden sinds de Bank of Japan eind juli verraste met een renteverhoging, waardoor de Japanse yen sterk steeg. Volgende week zal het parlement in een speciale zitting bijeen komen, om het besluit van de pas sinds 1998 onafhankelijke centrale bank te bespreken. 

De Europese beurzen kwamen maandag nog per saldo amper van hun plaats, na een week waarin de zorgen over een mondiale recessie de overhand namen en de volatiliteit fors toenam.

Ook Wall Street maakte maandagavond een pas op de plaats. Marktkenners verklaarden het terughoudende begin van de week ook door de spanningen in het Midden-Oosten die een kookpunt lijken te bereiken. Een verwachte aanval van Iran op Israël vormt daarbij momenteel het grootste risico voor aandelen, zei Tom Lee van Fundstrat.

De Amerikaanse olie-future koerste maandagavond in New York 4,2 procent hoger op 80,06 dollar per vat. Vanochtend daalde de future met een half procent. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.