Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: short yen volledig uit de gratie
Beeld: ABM Financial News

Valuta: short yen volledig uit de gratie

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal shortposities in de Japanse yen is enorm teruggelopen, sinds de Japanse centrale bank onlangs de rente verrassend verhoogde met 15 basispunten tot 0,25 procent.

Het aantal shortposities is volgens Rabobank inmiddels met 84 procent teruggelopen, tot het laagste niveau sinds maart 2021.

De yen is volgens Rabobank de best presterende munt van de G10 ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds 21 juli.

De longposities in de Amerikaanse dollar kregen afgelopen week juist een tik. Volgens analisten van Rabobank hadden valutahandelaren er wel op gerekend dat de Fed bij op 31 juli de rente ongemoeid zou laten, maar het banenrapport op de eerste vrijdag van augustus "zorgde voor een paniekgolf".

Volgens de CME FedWatch Tool rekent iedereen in de markt op een renteverlaging door de Fed op 18 september. Iets meer dan 50 procent denkt dat dit een verlaging van 25 basispunten wordt, terwijl 49,5 procent rekent op een verlaging van 50 basispunten.

Bij ING zijn de analisten overtuigd van een renteverlaging van 50 basispunten. De bank denkt dat de dollar op korte termijn "een ordentelijke daling" zal laten zien. De komende maand zal de euro/dollar naar 1,12 stijgen, denkt ING. Maandag noteert het muntpaar op 1,0924.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.