Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, na vier opeenvolgende wekelijkse dalingen.

Daarmee sloot de olieprijs op weekbasis 4,5 procent hoger.

De markt haalde steun uit de afnemende over een mogelijke recessie in de VS, terwijl beleggers zich schrap zetten voor mogelijke vergeldingsacties van Iran en zijn vazallen tegen Israël na de moord op een hoge Hamas-functionaris in Teheran vorige week.

De ruwe olieprijs steeg nadat Brent maandag op zijn laagste niveau in zeven maanden sloot en WTI op zijn laagste punt sloot sinds begin februari, nadat ruwe olie en andere grondstoffen onder druk kwamen te staan, in tandem met een mondiale aandelencrisis, waarbij de Japanse beurs zijn sterkste daling op één dag realiseerde sinds 1987 en Amerikaanse aandelen hun sterkste daling in bijna twee jaar boekten.

De aandelenmarkt is inmiddels gestabiliseerd, waarbij Amerikaanse aandelen dinsdag en donderdag sterk herstelden en een groot deel van die eerdere verliezen terugdraaiden.

Een daling van het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS, stelde beleggers gerust die zich zorgen maakten over de staat van de arbeidsmarkt, zeiden analisten.

Licht hoger dan verwachte Chinese inflatiecijfers gaven de markt extra steun en verzachtten de zorgen over de vraagvooruitzichten van 's werelds grootste importeur van ruwe olie, zei analist Ricardo Evangelista van ActivTrades.

Daarnaast kijkt de markt naar het Midden-Oosten. "De spanningen in het Midden-Oosten, die elk moment kunnen escaleren en de prijzen verder kunnen opdrijven, bieden steun", zei grondstoffenstrateeg Barbara Lambrecht van Commerzbank. "De geopolitieke risico's zullen daarom waarschijnlijk een aanzienlijke impact blijven hebben op de prijstrends op de oliemarkt in de komende week", voegde zij toe.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,65 dollar, ofwel 0,9 procent, hoger op 76,84 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.