Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, na een uiterst volatiele week.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 499,19 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 17.722,88 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 7.269,71 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 8.168,10 punten.

De recessievrees nam donderdag af, na meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De S&P 500 zette zelfs de beste dag van het jaar op de borden.

"Bijna 90 procent van het handelsvolume op de New York Stock Exchange op donderdag was gericht op stijgende aandelen, wat duidt op een sterke koopinteresse. Desondanks noteerden meer aandelen nieuwe 52-weeks laagtepunten dan hoogtepunten, wat erop wijst dat de markt, ondanks de rally, nog steeds worstelt met volatiliteit en onzekerheid", merkte beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx op.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Duitse consumentenprijzen in juli op jaar- en maandbasis zijn gestegen met respectievelijk 2,3 procent en 0,3 procent.

Olie noteerde vrijdag 0,6 procent hoger op 76,66 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0924. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0926 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0918 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hargreaves Lansdown gaat voor 5,44 miljard pond naar een private equity consortium waar ook  CVC deel van uitmaakt. Per aandeel gaat het om 11,40 pond. De koers steeg vrijdag 2,2 procent.

Assicurazioni Generali boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een lichte stijging in het operationeel resultaat met een verbetering bij de levensverzekeringen en vermogensbeheer. De koers daalde 1,9 procent.

Lotus Bakeries heeft de omzet in de eerste zes maanden met dubbele cijfers zien stijgen en de winst nog iets harder. De koers steeg 6,8 procent.

In Frankfurt won Rheinmetall 5,2 procent. Donderdag deed de wapenfabrikant ook al goede zaken na cijfers.

Vonovia steeg 3,0 procent, maar Bayer daalde 1,4 procent en Siemens noteerde 1,3 procent lager.

In Parijs steeg Teleperformance 1,0 procent, terwijl Kering 1,8 procent verloor. L'Oreal daalde 0,8 procent en Stellantis verloor 1,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 5.325,19 punten. De Dow Jones index noteerde vlak, net als de Nasdaq.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.