Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro nog iets hoger
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro nog iets hoger

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rond de 1,0940 dollar, iets hoger dan een etmaal eerder, in een markt die meer tot rust lijkt te zijn gekomen.  

"Het wachten is op nieuwe macrodata of een draai naar safe havens, als de omstandigheden in het Midden-Oosten daar aanleiding toe geven. In dat geval kan de dollar een deel van het opgelopen verlies goed maken", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury donderdag tegen ABM Financial News. 

Donderdag vielen twee centrale banken in petto met nieuwe, verfijnde inzichten. De Bank of Canada maakt zich momenteel zorgen over de krimp in de banenmarkt én de kans dat de consumentenbestedingen de komende jaren onder druk komen te staan. Dit bleek uit de meest recente notulen van de centrale bank. Bij het besluit op 24 juli besloot de centrale bank de rente met 25 basispunten te verlagen naar 4,50 procent.

De Reserve Bank of Australia hield donderdag bij een vergadering in Armidale in New South Wales, de mogelijkheid om de rente te verhogen intact, ook al werd afgelopen dinsdag de rente nog ongemoeid gelaten op 4,35 procent. De bank baseert zich daarbij op de lagere inflatie dan twee jaar terug, toen de bank met de maatregelen van start ging de inflatie te beteugelen. 

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,0938 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8610 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,6 procent en noteerde op 1,2702. dollar. De Australische dollar steeg 0,5 procent naar 0,6552 Amerikaanse dollar. De Nieuw-Zeelandse dollar steeg 0,1 procent naar 0,5996 Amerikaanse dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.