Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Omzetdaling voor ForFarmers
Beeld: ABM Financial News

Omzetdaling voor ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in de eerste jaarhelft de omzet zien dalen, maar boekte wel weer winst. Dit bleek donderdag uit een een persbericht van de beursgenoteerde veevoerspecialist uit Lochem.

De omzet daalde in de eerste zes maanden met 15,6 procent tot 1,36 miljard euro. Op vergelijkbare basis nam de omzet met 15,3 procent af.

ForFarmers zag de volumes dalen met 0,8 procent naar 4,3 miljoen ton, maar autonoom stegen deze wel met 2,0 procent. De brutowinst steeg echter met 6,0 procent tot 249,0 miljoen euro.

De EBIT steeg onderliggend met 164 procent naar 22,7 miljoen euro en netto verdiende ForFarmers 4,0 miljoen euro. In de eerste helft van 2023 leed ForFarmers nog een verlies van 14,4 miljoen euro.

De operationele kasstroom steeg van 20,9 naar 25,5 miljoen euro.

"De positieve trends van het eerste kwartaal hebben zich doorgezet, waarbij ook in het tweede kwartaal een aanzienlijke stijging van de winstgevendheid is gerealiseerd", zei CEO Pieter Wolleswinkel in een toelichting op de cijfers. "Ondanks de macro-economische en (geo)politieke onzekerheid hebben we vertrouwen in de toekomst."

ForFarmers zei donderdag vertrouwen te hebben in het behalen van de financiële doelstelling van een geconsolideerd rendement van de onderliggend EBIT van de laatste 12 maanden op het gemiddeld geïnvesteerd vermogen van ten minste 10 procent in 2025. Deze zogeheten ROACE was in juni 10,7 procent. Dat was 7,1 procent eind 2023 en 4,8 procent in juni vorig jaar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel ForFarmers
  2. Fors lagere omzet ForFarmers niets om van te schrikken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers kopen verkopen

77% zegt kopen

13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.