Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat sectordata een stijging van de benzinevoorraden lieten zien.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dan de voorraden ruwe olie in de VS vorige week 180.000 vaten zijn gestegen, terwijl de benzinevoorraden met 3,3 miljoen vaten stegen en de destillaten met 1,2 miljoen vaten toenamen.

Uit data van  het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 2 augustus fors zijn gedaald met 3,7 miljoen vaten naar 429,3 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden stegen met 1,3 miljoen vaten naar 225,1 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel met 0,9 miljoen vaten stegen naar 127,8 miljoen vaten. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 90,1 naar 90,5 procent.

Brent eindigde maandag op het laagste niveau sinds begin januari, terwijl WTI op het laagste niveau in bijna zes maanden sloot, nadat ruwe olie en andere grondstoffen onder druk kwamen te staan, in tandem met een mondiale aandelencrisis, waarbij de Japanse beurs zijn sterkste daling op één dag realiseerde sinds 1987 en Amerikaanse aandelen hun sterkste daling in bijna twee jaar boekten.

Daarnaast blijven beleggers de ontwikkelingen in het Midden-oosten volgen, waaronder een verwachte vergeldingsaanval van Iran op Israël na de moord op een Hamas-leider vorige week in Teheran

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 2,03 dollar, ofwel 2,8 procent, hoger op 75,23 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.