Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Bank of Japan handhaaft rente als onrust aanhoudt'
Beeld: ABM Financial News

'Bank of Japan handhaaft rente als onrust aanhoudt'

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan zal het belangrijkste rentetarief niet wijzigen zolang de onrust in de markt aanhoudt. Dit zei vicevoorzitter Shinichi Uchida woensdag volgens persbureau Reuters.

Met het oog op de grote volatiliteit zowel in Japan als op de internationale financiële markten, "is het noodzakelijk om voorlopig" geen nieuwe wijzingen door te voeren, zei Uchida.

Daarmee lijkt de kans op een nieuwe renteverhoging op korte termijn zeer klein.

De uitspraken van Uchida volgen op grote onrust op de financiële markten met een sterk gestegen yen, nadat de Bank of Japan vorige week de rente verhoogde, wat als een verrassing kwam.

"Daarmee lijkt hij de angel eruit te hebben gehaald", zei investment manager Simon Wiersma van ING in een commentaar. "De forse koersstijging van de yen was namelijk de belangrijkste oorzaak voor de correctie op de financiële markten in de afgelopen dagen als reactie op het terugdraaien van de carrytrade. Een zwakkere yen geeft lucht omdat het verder (gedwongen) afbouwen van de carrytrade hiermee tot stilstand wordt gebracht."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.