Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street boekt degelijk herstel
Beeld: ABM Financial News

Wall Street boekt degelijk herstel

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse hebben dinsdag een degelijk herstel geboekt hoewel er in het laatste uur wel wat van de eerdere dag winsten werden ingeleverd. Desondanks maakte Wall Street daarmee een gedeelte van het verlies van de vorige handelssessie goed.

De S&P 500 sloot uiteindelijk 1,0 procent hoger op 5240,03 punten. De Dow Jones won 0,8 procent op 38.997,66 punten en de Nasdaq klom met 1,0 procent tot 16.366,85 punten.

Alle elf sectoren van de S&P 500 waren positief voor de dag, geleid door de sectoren vastgoed en financials.

Het sentiment kreeg een zetje in de rug door een herstel van de Japanse aandelen. De Nikkei 225 noteerde zijn beste dag sinds oktober 2008, met een stijging van 10,2 procent. Die stijging komt overigens wel na een dag nadat de benchmark de slechtste dag sinds 1987 beleefde, met een verlies van 12,4 procent.

Ondanks enkele beroerde dagen blijft ING positief. Het slechte banenrapport van juli heeft geleid tot angst voor een dreigende recessie en de noodzaak van een agressieve reactie van de Federal Reserve. Toch suggereert het laatste ISM-services rapport dat de situatie er goed uitziet met een groeiende economie. ING verwacht geen tussentijdse renteverlaging van de Fed, tenzij er een systeemrisico ontstaat.

Op dit moment neigt ING naar een verlaging van 50 basispunten in september, gevolgd door een reeks stappen van 25 basispunten die ons tegen de zomer van volgend jaar terug zouden brengen naar een Fed-rente van ongeveer 3 procent, grotendeels in lijn met het "neutrale" standpunt van de centrale bank, aldus James Knightley, hoofdeconoom bij ING.

Op macro-economisch gebied werd dinsdag bekend dat de Amerikaanse export in juni sterker is gestegen dan de import. Hierdoor liep het handelstekort terug van 75,0 naar 73,1 miljard dollar.

De agenda is verder relatief rustig. De meeste grote bedrijven, zeker in de VS, zijn al met cijfers gekomen, en de centrale banken zijn in de meeste gevallen ook met zomerreces. 

De olieprijzen wisten wat te herstellen. Een vat WTI-olie steeg 0,4 procent naar 73,20 dollar en zo leek de angst voor een recessie weer wat plaats te maken voor zorgen onder oliehandelaren voor de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De rentes in de VS wisten te herstellen en steeg de tienjarige rente met 11 basispunten naar 3,89 procent.

De euro/dollar daalde richting de 1,0931.

Stijgers en dalers

Een aantal zwaargewichten gaf het herstel een duwtje in de rug, zo steeg Nvidia bijna 4 procent, Meta 3,9 procent, Microsoft 1,1 procent, Amazon 0,6 procent en bleef alleen Apple wat achter met een verlies van 1,0 procent.

Caterpillar won 3,0 procent, na een sterker dan verwachte aangepaste winst per aandeel. Dit ondanks een daling van de omzet. De daling van 4 procent schreef Caterpillar toe aan lagere volumes, wat slechts ten dele kon worden gecompenseerd door hogere prijzen. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst van 5,55 naar 5,99 dollar. Dat was beter dan de markt had verwacht. 

Uber Technologies won 10,9 procent, nadat het bedrijf weer winst had geboekt.  CEO Dara Khosrowshahi zei dat de groeimotor van Uber blijft draaien, waarbij het aantal ritten nu al zes kwartalen op rij is gestegen met meer dan 20 procent.

Yum Brands steeg 2,7 procent. Het moederbedrijf van bijvoorbeeld KBC en Taco Bell boekte een betere winst dan verwacht, waarbij de omzet juist wat tegenviel.

Het data-analysebedrijf Palantir steeg met 10,4 procent, na het verhogen van de omzetverwachting voor het hele jaar.

De aandelen Walt Disney stegen 2,5 procent, nadat het bedrijf bekendmaakte de prijzen voor Disney+, Hulu en ESPN+, medio oktober te verhogen. De prijsstijgingen komen doordat Disney zijn klanten in de richting van bundels blijft duwen om meer waarde voor hun geld te krijgen. Disney maakt woensdag voor de bel zijn fiscale derdekwartaalcijfers bekend.

Nabeurs openen onder meer Rivian en Super Micro Computer de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.