Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijzen licht hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen licht hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen wisten dinsdag te herstellen, terwijl de markt zich schrap zette voor een aanval van Iran op Israël en Wall Street zich herstelde na de recente dalingen.

Bij een settlement van 73,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,4 procent duurder.

Het lijkt erop dat de escalerende spanningen in het Midden-Oosten vooralsnog een bodem bieden voor de olieprijzen. Israël bereidt zich voor op een aanval van Iran, terwijl de recente dalingen vooral het gevolg waren van verwachte slechtere economische tijden.

De oliemarkt heeft tot nu toe de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten grotendeels genegeerd, aangezien de aanvoer van ruwe olie niet met grote verstoringen te maken heeft gehad. Of dat zo blijft is de grote vraag?

Vandaag opende ook het grootste oliebedrijf ter wereld Saudi Aramco de boeken. De oliegigant zei dat de nettowinst over het tweede kwartaal de marktverwachtingen overtrof en dat het van plan is ruim 31 miljard dollar aan dividenden uit te keren aan de Saoedische regering en haar aandeelhouders.

Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, voegde eraan toe dat hij verwacht dat de mondiale vraag naar olie in de tweede helft van het jaar tussen de 1,6 miljoen en 2 miljoen vaten per dag zal stijgen.

De CEO kreeg enigszins wat bijval van de EIA. “Hoewel de prijzen voor ruwe olie onlangs zijn gedaald, blijven zij verwachten dat de prijzen voor ruwe olie in de tweede helft van 2024 zullen stijgen”, aldus de EIA dinsdag in haar maandelijkse Short-Term Energy Outlook.

Ze waren wel iets bescheidener qua verwachting van de vraag. De EIA handhaafde haar schatting voor de groei van de olieconsumptie voor 2024 van 1,1 miljoen vaten per dag, maar verlaagde haar schatting voor de vraaggroei voor 2025 van 1,8 miljoen vaten per dag eerder naar 1,6 miljoen vaten per dag.

Het grootste deel van de vermindering van hun voorspelling van het olieverbruik vindt plaats in China, waar ze verwachten dat de vertragende economische groei het dieselverbruik zal blijven terugdringen, aldus de EIA.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.