Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Broos herstel op Europese beurzen
Beeld: Deutsche Börse AG

Broos herstel op Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten hebben dinsdag een wat broos herstel laten zien.

De Stoxx 600 was maandag 3,5 procent gedaald te midden van een wereldwijde verkoopgolf op de aandelenmarkten, maar de index steeg dinsdag uiteindelijk 0,3 procent op 488,44 punten. De Duitse DAX won 0,1 procent op 17.354,32 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,3 procent bij een stand van 7.130,04 punten. De Britse FTSE ging 0,2 procent hoger op 8.026,69 punten.

Op een volatiele dag bewogen de indices gedurende de dag zowel boven als onder de nullijn. In het laatste uur kwam er wat steun uit de VS waar het herstel wat meer handen en voeten leek te krijgen.

Ondanks enkele beroerde dagen blijft ING positief. Het slechte banenrapport van juli heeft geleid tot angst voor een dreigende recessie en de noodzaak van een agressieve reactie van de Federal Reserve. Toch suggereert het laatste ISM-services rapport dat de situatie er goed uitziet met een groeiende economie. ING verwacht geen tussentijdse renteverlaging van de Fed, tenzij er een systeemrisico ontstaat.

Op dit moment neigt ING naar een verlaging van 50 basispunten in september, gevolgd door een reeks stappen van 25 basispunten die ons tegen de zomer van volgend jaar terug zouden brengen naar een Fed-rente van ongeveer 3 procent, grotendeels in lijn met het "neutrale" standpunt van de centrale bank, aldus James Knightley, hoofdeconoom bij ING.

De agenda is verder relatief rustig. De meeste bedrijven, zeker in de VS, zijn al met cijfers gekomen, en de centrale banken zijn in de meeste gevallen ook met zomerreces. 

De olieprijzen wisten wat te herstellen. Een vat Brent olie steeg 0,5 procent naar 76,64 dollar en zo leek de angst voor een recessie weer wat plaats te maken voor zorgen onder oliehandelaren voor de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De rentes in de VS wisten te herstellen, ook in Europa was er wat licht terreinwinst.

De euro/dollar daalde dan ook wat richting de 1,0929.

Stijgers en dalers

In Frankfurt ging Siemens Energy aan kop met een winst van 3,3 procent, gevolgd door SAP, dat 2,3 procent kon bijschrijven.

Bayer en Zalando verloren na cijfers respectievelijk 6,1 en 1,9 procent.

In Parijs behoorde Airbus tot de winnaars met een koersstijging van 2,0 procent, nadat de vliegtuigbouwer maandagavond met cijfers over het aantal afgeleverde vliegtuigen kwam.

Kering en Teleperformance hadden een mindere dag en verloren 2,6 en 3,0 procent.

In Amsterdam viel de winst van indexzwaargewicht ASML op, dat 4,6 procent kon bijschrijven.

In Brussel bereikte Umicore het laagste peil in 14 jaar. Het aandeel daalde met 3,0 procent naar 11,62 euro.

In Zwitserland opende Adecco de boeken en won het aandeel 0,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Tijdens het slot van de Amsterdamse beurs probeerde Wall Street het herstel wat meer handen en voeten te geven en steeg de S&P 500 met 1,4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

PSI kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.