Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street maakt zich op voor groene opening
Beeld: NYSE

Wall Street maakt zich op voor groene opening

(ABM FN) De aandelen op Wall Street lijken dinsdag met winst van start te gaan.

Futures op de S&P wezen ruim een half uur voor de start van de handel op een openingswinst van 0,4 procent en de Nasdaq lijkt ook 0,4 procent hoger te openen. Daarmee staan de futures duidelijk lager dan rond lunchtijd.

De marktcorrectie is nog onvoldoende, zo schreef Peter Oppenheimer van Goldman Sachs in een rapport. De waarderingen zijn nog altijd te hoog, aldus de strateeg, vooral in de VS.

In een recessie ziet Goldman de S&P terugvallen naar 4.800 punten.

De angst voor een recessie is echter overtrokken, aldus CIO Mark Haefele van UBS, die adviseert te beleggen in kwaliteitsaandelen. Ook zijn de waarderingen voor met name techaandelen een stuk aantrekkelijker geworden.

Wel waarschuwde Haefele dat de volatiliteit hoog zal blijven op korte termijn, "en dat de Fed de rente sneller zal verlagen".

Overigens vreest Oppenheimer niet voor een 'bear market'. Daarvoor waren de inkoopmanagersindices van maandag voor de Amerikaanse dienstensector te sterk.

"Volgens de Atlanta Fed is de Amerikaanse economie in het huidige kwartaal, op basis van actuele cijfers, op weg naar een groei van 2,5 procent. Dat is iets lager dan de 2,8 procent in het tweede kwartaal, maar lijkt in de verste verte niet op een recessie", aldus Simon Wiersma van ING.

Zojuist bleek de Amerikaanse export in juni sterker gestegen dan de import. Hierdoor liep het handelstekort terug van 75,0 naar 73,1 miljard dollar.

De euro/dollar daalde naar 1,0910 en de Amerikaanse tienjaarsrente liep op met 5 basispunten naar 3,832 procent.

Olie werd een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Caterpillar heeft in het tweede kwartaal minder omzet behaald, maar aangepast voor bijzondere posten steeg de winst per aandeel sterker dan voorzien. Caterpillar boekte een omzet van 16,7 miljard dollar. De daling van 4 procent schreef Caterpillar toe aan lagere volumes, wat slechts ten dele kon worden gecompenseerd door hogere prijzen. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst van 5,55 naar 5,99 dollar. Dat was beter dan de markt had verwacht. Het aandeel Caterpillar lijkt dinsdag 3,4 procent hoger te gaan openen. 

Uber Technologies heeft in het tweede kwartaal weer winst geboekt, nadat in de eerste drie maanden verlies werd geleden, na drie kwartalen van winst. De omzet steeg met 16 procent op jaarbasis tot 10,7 miljard dollar. CEO Dara Khosrowshahi zei dat de groeimotor van Uber blijft draaien, waarbij het aantal ritten nu al zes kwartalen op rij is gestegen met meer dan 20 procent. Het aandeel lijkt 8 procent hoger te gaan openen.

Yum Brands, het moederbedrijf van bijvoorbeeld KBC en Taco Bell, lijkt iets lager van start te gaan na kwartaalcijfers.

Palantir opent vermoedelijk meer dan 10 procent hoger. Maandagavond kwam het bedrijf met sterke resultaten.

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat Google zich schuldig heeft gemaakt aan illegale praktijken om het monopolie op zijn zoekmachine te behouden. "Google is een monopolist en heeft als zodanig gehandeld om zijn monopolie te behouden", schreef de rechter in een 276 pagina's tellende beslissing die maandag werd vrijgegeven en werd geciteerd door The Wall Street Journal. Het aandeel Alphabet lijkt een half procent hoger te gaan openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag flink lager geëindigd. De S&P 500 daalde 3,0 procent op 5.186,33 punten, de Dow Jones index verloor 2,6 procent op 38.703,27 punten en de Nasdaq sloot 3,4 procent lager op 16.200,08 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.