Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
"Banenrapport VS voedt zorg aanstaande recessie"

"Banenrapport VS voedt zorg aanstaande recessie"

(ABM FN-Dow Jones) De veel lager dan verwachte banengroei in juli is een punt van zorg voor de Fed, omdat deze een recessie dichterbij lijkt te brengen. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

"De zenuwen worden met dit rapport wel aangewakkerd. De Fed had liever een groeiaantal van rond de 150.000 gezien. De werkloosheid van 4,3 procent duidde volgens de vuistregel voor een recessie de Sahm-rule in het verleden al op een recessie. Daar komen dan nog eens de verlaagde aantallen in mei en vooral juni en de zwakke PMI die donderdag uitkwam nog eens bij", aldus Marey.

De banengroei in juli kwam uit op 114.000 tegen een verwachte groei van 185.000. Het uurloon steeg op maandbasis met 0,2 procent tegen 0,3 procent een maand eerder, en op jaarbasis met 3,6 procent. De verwachting hiervoor lag op respectievelijk 0,3 procent en 3,7 procent. 

Marey ziet een kans op een renteverlaging met 50 basispunten door de Fed niet kleiner worden.  "Het is afwachten hoe de komende maanden zich met de groei van het aantal banen ontwikkelen, maar dit cijfer reduceert de kans op een renteverlaging met dit percentage in elk geval niet tot nul procent", aldus Marey vrijdag. 

De rentes en aandelen daalden flink na het rapport en de euro/dollar koerste na het banenrapport 0,4 procent hoger op 1,0836 dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.