Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: resultaten IMCD boven verwachting
Beeld: IMCD

Beursblik: resultaten IMCD boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft mooie onderliggende resultaten gerapporteerd, die beter waren dan verwacht. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de halfjaarcijfers van de distributeur van chemicaliën en ingrediënten.

IMCD boekte in de eerste zes maanden van 2024 een brutowinst van 607 miljoen euro. Daarmee overtrof het concern de 587 miljoen euro waarop ING rekende.

Wat volgens Mulder nog belangrijker is, is dat het bedrijf in de eerste jaarhelft een autonome krimp van de brutowinst rapporteerde van 2 procent, wat betekent dat de winst in het tweede kwartaal autonoom met circa 3,5 procent is gestegen, na een daling met 7,5 procent in het eerste kwartaal.

Bovendien kwam de brutowinstmarge 90 basispunten hoger uit dan Mulder had verwacht, terwijl de EBITA in het tweede kwartaal zijn taxaties met 10 procent overtrof.

"Omdat we geloven dat dit kwartaal een goede indicatie is voor de rest van het jaar en er geen verdere tegenslag te verwachten is, denken we dat de consensusramingen iets omhoog zullen gaan", aldus Mulder.

Het aandeel IMCD noteerde vrijdag 9,5 procent hoger op 144,05 euro. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 173,30 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX maakt buikschuiver, chippers en Shell onderuit, Nvidia -5,6% en oplaaiende VIX
  2. IMCD krabbelt weer op na ferme dreun in Q1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.