Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Rode start voor AEX
Beeld: ABM Financial News

Rode start voor AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdams beurs gaat vrijdag een rode opening tegemoet.

Rond de klok van acht uur noteerde de future op de AEX 1,1 procent lager.

Donderdagavond sloot Wall Street in het rood en vanochtend kleurden de beurzen in Azië ook rood, waarbij voor het verlies van bijna 6 procent voor de Japanse Nikkei opviel.

Daarmee daalde de jaarwinst voor de Japanse graadmeter naar minder dan 10 procent op 36.322 punten. Op 11 juli noteerde de Nikkei nog ruim boven de 42.000 punten.

De Japanse beurs stond donderdag ook al stevig onder druk, nadat de Japanse centrale bank deze week de rente verhoogde en de yen hierdoor steeds sterker werd. Ook vanochtend sterkte de Japanse munt aan ten opzichte van de dollar en de euro.

Na enkele zeer drukke dagen, met de nodige macrocijfers, een lawine van bedrijfsresultaten en de nodige rentebesluiten, lijkt het vandaag een stukje rustiger te worden.

Beleggers wachten vooral op het Amerikaanse banenrapport vanmiddag. Analisten denken dat er in juli 185.000 banen bijkwamen, na een stijging van 206.000 in juni. De werkloosheid bleef vermoedelijk onveranderd op 4,1 procent en de loongroei daalde van 3,9 naar 3,7 procent.

Bedrijfsnieuws

IMCD heeft in de eerste zes maanden van 2024 wat minder winst geboekt ondanks een licht hogere omzet.

Galapagos heeft de verwachte 'cashburn' voor het lopende jaar gehandhaafd, terwijl de R&D-kosten in de eerste jaarhelft van 2024 stegen. 

Brunel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet zien stijgen, terwijl de EBIT juist licht afnam. Een opvolger voor CEO Jilko Andringa werd nog niet gepresenteerd.

Berenberg verhoogde het koersdoel ING van 19,00 naar 19,50 euro met handhaving van het koopadvies, na de cijfers van de bank op donderdag.

Mogelijk komen de 'chippers' vanochtend onder druk te staan, na de zware tegenvaller van Intel donderdagavond. Na cijfers, die een reorganisatie aankondigden en het opschorten van het dividend, lijkt het aandeel Intel vanmiddag bijna 20 procent lager te gaan openen.

Ook Amazon moet zich opmaken voor een moeilijke dag, na de cijfers, terwijl er voor Apple een kleine plus lijkt in te zitten.

Wall Street

De S&P 500 daalde donderdag met 1,4 procent op 5.446,68 punten, de Dow Jones index verloor 1,2 procent op 40.347,97 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 17.194,15 punten. 

Wall Street lijkt vanmiddag opnieuw lager van start te gaan, met vooral koersdruk voor de Nasdaq.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

89% zegt kopen

9 stemmen

AMX kopen verkopen

71% zegt kopen

7 stemmen

ASCX kopen verkopen

83% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.