Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
IMCD boekt licht lager operationeel resultaat
Beeld: IMCD

IMCD boekt licht lager operationeel resultaat

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in de eerste zes maanden van 2024 wat minder winst geboekt ondanks een licht hogere omzet. Dit bleek vrijdag uit de halfjaarcijfers van de distributeur van chemicaliën en ingrediënten.

CEO Valerie Diele-Braun sprak van een "gematigde" autonome EBITA-groei in het tweede kwartaal, maar zei er ook van overtuigd te zijn dat het bedrijf waarde zal blijven toevoegen en het groeitraject zal kunnen voortzetten.

Met 11 overnames tot dusver dit jaar versterkte IMCD zijn aanwezigheid in verschillende markten het afgelopen halfjaar.

IMCD heeft in de eerste jaarhelft een omzet geboekt van 2,4 miljard euro, in vergelijking met 2,3 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Autonoom daalde de omzet echter met 4 procent.

De distributeur van chemicaliën en ingrediënten boekte in de eerste zes maanden een operationele EBITA van 270 miljoen euro, tegenover 280 miljoen euro een jaar eerder. De EBITA-marge daalde van 12,2 procent naar 11,3 procent.

IMCD merkte op dat na een zwak eerste kwartaal waarin de operationele EBITA met 15 procent op jaarbasis daalde, in het tweede kwartaal een groei werd gerealiseerd van 9 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 141 miljoen euro, tegen 153 miljoen euro vorig jaar.

De vrije kasstroom bedroeg 221 miljoen euro. Dat was 241 miljoen euro in de eerste helft van 2023.

Eind juni had IMCD een schuld van 1,6 miljard euro met een schuldratio van 2,9. Dat was 1,3 miljard euro aan het einde van 2023. 

Outlook

Vanwege de huidige dynamiek op de markten, met veel onzekerheid over de vraag van klanten, gaf IMCD vooralsnog geen outlook voor het hele jaar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX maakt buikschuiver, chippers en Shell onderuit, Nvidia -5,6% en oplaaiende VIX
  2. IMCD krabbelt weer op na ferme dreun in Q1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 2 augustus 2024 07:52
    En daar betalen beleggers dan grif 20x de winst voor. Draait puur op het Hagemeyer-concept: Met een hoge eigen waardering als een waanzinnige overnames blijven doen (extreem waarderingsverschil tussen eigen waardering en waardering overnameprooitjes). Gaat goed zolang de extreme eigen waardering overeind blijft en er geen Paard van Troje tussen de overnameprooitjes zit.

    Maar goed, op basis van de verbetering in Q2 zal de applausmachine wel weer worden aangezet. Sentiment zit vandaag alleen wel een beetje tegen ;-)
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.