Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Intel gaat reorganiseren en schort dividend op
Beeld: ABM Financial News

Intel gaat reorganiseren en schort dividend op

(ABM FN-Dow Jones) Intel heeft in het tweede kwartaal van 2024 naar eigen zeggen teleurstellende resultaten geboekt en schort in het vierde kwartaal het dividend op. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse chipproducent.

CEO Pat Gelsinger zei dat "de trends in het tweede halfjaar uitdagender zijn dan we eerder hadden verwacht" en het bedrijf kondigde aan in de kosten te zullen snijden. Onderdeel daarvan is een reorganisatie, waarbij het personeelsbestand met meer dan 15 procent wordt verkleind.

Intel behaalde in het tweede kwartaal een 1 procent lagere omzet op jaarbasis van 12,8 miljard dollar. Zelf rekende het bedrijf op een omzet van 12,5 tot 13,5 miljard dollar voor het kwartaal. De markt ging uit van een omzet van 12,9 miljard dollar.

Bij de tak Client Computing stegen de opbrengsten op jaarbasis met 9 procent naar 7,4 miljard dollar, terwijl bij Data Center & AI sprake was van een daling van 3 procent naar 3,0 miljard dollar. Hier rekenden analisten op 7,42 miljard dollar bij Client Computing en op 3,14 miljard dollar voor de Data Center en AI-tak.

Het nettoverlies kwam afgelopen kwartaal uit op 1,6 miljard dollar, tegenover een winst van 1,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel kwam het verlies uit op 0,38 dollar, waar Intel rekende op een verlies van slechts 0,05 dollar.

Op aangepast niveau kwam er een veel lager dan verwachte winst van 0,02 dollar per aandeel in de boeken, van 0,13 dollar een jaar eerder, waar Intel zelf 0,10 dollar voorspelde. Analisten geraadpleegd door FactSet gingen ook uit van 0,10 dollar.

De brutomarge verslechterde van 35,8 tot 35,4 procent.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal verwacht Intel een omzet van 12,5 tot 13,5 miljard dollar.

Per aandeel wordt een aangepast verlies van 0,03 dollar voorspeld. Geschoond rekent Intel zelfs op een verlies van 0,24 dollar per aandeel.

De markt ging uit van een omzet van 14,4 miljard dollar in het derde kwartaal en een winst per aandeel van 0,31 dollar.

Intel zal over het derde kwartaal nog een dividend van 0,125 dollar per aandeel uitkeren, voordat het dividend in het vierde kwartaal dus wordt opgeschort.

Het aandeel Intel noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 15 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: ASML levert high-NA EUV-machine dit jaar aan TSMC
  2. Nog veel werk aan de winkel voor Intel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp kopen verkopen

57% zegt verkopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.