Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Tech hard onderuit op rood Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Tech hard onderuit op rood Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag fors lager geëindigd, in aanloop naar de resultaten van techzwaargewichten Apple, Intel en Amazon, die in de reguliere handel onder druk stonden. 

De S&P 500 daalde 1,4 procent op 5.446,68 punten, de Dow Jones index verloor 1,2 procent op 40.347,97 punten en de Nasdaq sloot 2,3 procent lager op 17.194,15 punten. 

Woensdag beleefde Wall Street nog zijn beste dag sinds tijden, waarmee er een positief einde kwam aan een wisselvallige maand, waarin de Dow Jones index wist te stijgen, maar de Nasdaq onder druk stond, vooral door de sectorrotatie weg van techaandelen. 

"De stijging [woensdag] kwam nadat Fed-voorzitter Jerome Powell aangaf dat de centrale bank de rente mogelijk zou kunnen verlagen tijdens de volgende vergadering in september als de gegevens blijven wijzen op een afnemende inflatie. Tijdens het besluit van woensdag bleven de rentetarieven nog ongewijzigd. De Fed funds futures wijzen op een kans van 87 procent dat de rente met 25 basispunten wordt verlaagd in september, volgens de FedWatch Tool van CME Group", zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx.

De Amerikaanse obligatierentes daalden woensdag al in reactie op de mogelijke verlaging in september. Donderdag noteerde de tienjaarsrente op 3,98 procent en de tweejarige variant op 4,173 procent.

Macrocijfers van donderdag wakkerden echter de zorgen over een recessie aan. Zo stegen de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS afgelopen week tot 249.000 en lieten de inkoopmanagersindices van S&P Global en ISM (opnieuw) een krimp van de Amerikaanse industrie zien. 

Volgende richtpunt voor de Fed is het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Voor juli wordt een banengroei van 185.000 verwacht, een werkloosheid van 4,1 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,7 procent, tegenover 206.000 nieuwe banen, een werkloosheid van 4,1 procent en een loongroei van bijna 3,9 procent in juni.

Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild wees verder op de huidige volatiliteit van techaandelen, waarbij vooral de schommelingen van Nvidia opvallen. Het aandeel daalde donderdag zo'n 7 procent, nadat woensdag nog een hersteldag was.

Volgens de expert is de volatiliteit "fantastisch" voor optiehandelaren, maar meer "een casino" voor aandelenbeleggers.

Ook opmerkelijk is de laatste opiniepeiling in de VS van PredictIT waaruit blijkt dat Harris nu voor ligt op Donald Trump, zei Vranken. Bloomberg News onthulde ook dat Harris in de swing states nu met een kleine marge leidt. 

"Dit betekent dat de posities in de zogenaamde 'Trump-trade' nog verder zullen afnemen", volgens de expert van Bank Edmond de Rothschild.

De euro/dollar handelde donderdagavond 0,3 procent lager op 1,0795, terwijl de olieprijzen tot twee procent daalden. Woensdag stegen de olieprijzen nog flink door de toegenomen geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Bedrijfsnieuws

Meta Platforms steeg bijna 5 procent, nadat het bedrijf woensdag nabeurs de verwachtingen ruimschoots overtrof. "We hadden een sterk kwartaal en Meta AI ligt op koers om tegen het einde van het jaar de meest gebruikte AI-assistent ter wereld te zijn", zei CEO Mark Zuckerberg.

Qualcomm overtrof woensdag nabeurs de verwachtingen met de cijfers, waarop het aandeel aanvankelijk positief reageerde. Vervolgens zakte Qualcomm weer terug en donderdag stond er een verlies van ruim 9 procent op de borden. De markt lijkt zich zorgen te maken over de outlook voor het einde van het jaar en de vertragende markt voor smartphones. Qualcomm maakt mobiele processors en draadloze 5G-chipsets.

Arm Holdings daalde met bijna 16 procent. Het bedrijf kwam met cijfers die overwegend beter waren dan verwacht, maar de omzet uit royalty's stelde teleur.

Moderna heeft het afgelopen kwartaal, ondanks een nettoverlies en lagere omzet, toch beter gepresteerd dan verwacht. Wel verlaagde het bedrijf de omzetprognose voor het hele boekjaar. Het aandeel verloor donderdag liefst 21 procent.

Carvana overtrof de winstverwachtingen voor het tweede kwartaal en de aandelen van de retailer in gebruikte auto's stegen met dik 10 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.