Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street stevent af op hogere opening
Beeld: NYSE

Wall Street stevent af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening, mede geholpen door de sterke resultaten van Meta woensdagavond nabeurs.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,5 procent in het groen.

Woensdag was een goede dag voor de Amerikaanse beurzen, mede geholpen door de Fed, nadat voorzitter Jerome Powell aangaf dat de centrale bank tijdens haar volgende vergadering de rente zou kunnen verlagen als de binnenkomende economische gegevens het verhaal blijven ondersteunen dat de inflatie afneemt. De Federal Reserve hield woensdagavond nog de rente onveranderd.

"De Fed heeft gisteren, zoals verwacht, de beleidsrente ongewijzigd gelaten. Voorzitter Powell hintte in zijn aansluitende toelichting echter sterk op een renteverlaging bij de volgende vergadering op 18 september. Volgens hem zijn de risico's voor de inflatie en de Amerikaanse werkgelegenheid nu meer gebalanceerd en geeft de lichte verzwakking van de arbeidsmarkt de Fed een reden om de rente te verlagen", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

De drukke bedrijfscijferweek wordt donderdag voortgezet met onder meer de cijfers van Apple, Intel en Amazon na de sluiting van de beurs.

Op economisch vlak werd bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 27 juli onverwacht is gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 249.000, een stijging van 14.000. De verwachting lag op een stabiele 235.000 nieuwe aanvragen.

Verder wachten beleggers nog op gegevens over de bouwuitgaven voor juni en ISM Manufacturing-gegevens voor juli. Maar de meeste aandacht zal deze week uitgaan naar het banenrapport in de VS dat vrijdagmiddag wordt gepubliceerd.

De olieprijzen stegen donderdag verder na de sterke sessie van woensdag. De moord op een Hamas-leider in Iran bracht de dreiging van een breder conflict in het Midden-Oosten weer op de kaart. Een vat WTI-olie steeg 0,3 procent naar 78,16 dollar.

De rentes daalden verder. De tienjarige rente in de VS noteerde acht basispunten lager op 4,02 procent, terwijl de euro/dollar daalde naar 1,0803.

Bedrijfsnieuws

Moderna kwam met een flinke omzetwaarschuwing en daalde voorbeurs bijna 15 procent. CEO Stéphane Bancel zei in een toelichting op de cijfers dat het concern zich blijft richten op de executie van het COVID-seizoen 2024 - 2025 en de lancering van het RSV-vaccin in de VS. Moderna rekent voor het hele boekjaar nu op een omzet van 3,0 tot 3,5 miljard dollar. Eerder zei het concern nog te mikken op een omzet van ongeveer 4 miljard dollar.

Meta Platforms gaat naar verwachting zo’n 8,6 procent hoger openen, nadat het bedrijf gisteren de verwachtingen ruimschoots overtrof. “We hadden een sterk kwartaal en Meta AI ligt op koers om tegen het einde van het jaar de meest gebruikte AI-assistent ter wereld te zijn”, aldus CEO Mark Zuckerberg.

Qualcomm kwam ook goed door en overtrof de verwachting. Het aandeel steeg direct na de cijfers, om uiteindelijk toch weer terug te vallen. Het bedrijf gaf ook een solide omzetvoorspelling voor het huidige vierde kwartaal. De aandelen van de maker van mobiele processors en draadloze 5G-chipsets daalden met 1,6 procent voor de openingsbel.

Arm Holdings daalde ruim 10 procent voorbeurs, nadat woensdag het aandeel nog 8 procent was gestegen. Dit terwijl het bedrijf goede cijfers overlegde, maar teleurstelde qua outlook.

Carvana overtrof de winstverwachtingen voor het tweede kwartaal en de aandelen van de retailer in gebruikte auto's stegen met bijna 12 procent voorbeurs.

Teladoc Health daalde bijna 20 procent voor de openingsbel, nadat het virtuele zorgbedrijf een groter dan verwacht kwartaalverlies boekte en zijn verwachtingen voor het fiscale jaar introk.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot woensdag 1,6 procent hoger op 5.522,30 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op een slotnotering van 40.842,79 punten en de Nasdaq Composite kreeg er 2,6 procent bij op 17.599,40 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.