Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Shell presteert beter dan verwacht
Beeld: Shell International Limited

Shell presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte aangepaste winst geboekt en liet weten meer eigen aandelen te gaan inkopen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de energiereus.

CEO Wael Sawan sprak van sterke operationele en financiële resultaten. "We hebben onze LNG-portefeuille verder versterkt en goede vooruitgang geboekt met onze financiële doelstellingen, waaronder 1,7 miljard dollar aan structurele kostenverlagingen sinds 2022", zei hij.

Daarbij kondigde Shell een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan voor de komende drie maanden ter waarde van 3,5 miljard dollar.

De energiereus boekte het afgelopen kwartaal een winst van 6,3 miljard dollar. Dat was 7,7 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. In het tweede kwartaal van 2023 kwam er een winst van 5,1 miljard dollar in de boeken. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 6,0 miljard dollar.

De divisie Integrated Gas boekte een aangepaste winst van 2,7 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 2,6 miljard dollar. In het eerste kwartaal boekte de divisie een winst van 3,7 miljard dollar.

De divisie Upstream boekte een aangepaste winst van 2,3 miljard dollar. Dat was 3,0 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar en 1,7 miljard dollar een jaar geleden. Analisten rekenden op 2,1 miljard dollar.

Chemical & Products was goed voor een winst van 1,1 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op 1,2 miljard dollar. Dat was een jaar geleden nog slechts 419 miljoen dollar en in het eerste kwartaal bedroeg dat 1,6 miljard dollar.

De divisies Renewables & Energy Solutions en Corporate schreven rode cijfers met verliezen van respectievelijk 187 miljoen en 576 miljoen dollar.

Outlook

Shell mikt voor dit jaar nog altijd op 22 tot 25 miljard dollar aan investeringen. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar om de kosten tegen eind 2025 met 2 tot 3 miljard dollar structureel te verlagen, vergeleken met 2022.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: Shell presteert beter dan verwacht
  2. Miljardenafschrijving Shell op groene activiteiten: dit is de impact voor beleggers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC kopen verkopen

90% zegt kopen

20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.