Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Lichtgroene start AEX na Fed en cijferlawine
Beeld: ABM Financial News

Lichtgroene start AEX na Fed en cijferlawine

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag een iets hogere opening tegemoet, nadat de index in juli een miniem verlies boekte.

Futures op de AEX stegen voorbeurs met 0,1 procent, nadat voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond de deur op een kier zette voor een renteverlaging in september.

Als het totaal aan nieuwe economische cijfers dit rechtvaardigt, "zou een verlaging van de beleidsrente op tafel kunnen liggen bij de volgende bijeenkomst in september", zei Powell tegen verslaggevers. De Fed liet de rente gisteren nog ongemoeid en analisten hadden ook niet verwacht dat de Fed in actie zou komen.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde en de euro/dollar zakte naar 1,0823.

Olie werd opnieuw duurder, nu de spanningen in het Midden-Oosten snel stijgen.

Naast een groot aantal bedrijfsresultaten kunnen beleggers vandaag ook reageren op het rentebesluit in het Verenigd Koninkrijk en de inkoopmanagersindices voor de industrie. 

De Chinese en de Japanse industrie bleken in juli licht gekrompen. Een ook de Nederlandse industrie draaide naar krimp.

Bedrijfsnieuws

Het was een enorm drukke ochtend voor beleggers met een lawine van cijfers. Ook kondigde ABN AMRO het vertrek van zijn CEO aan.

Shell wist de verwachtingen in het tweede kwartaal te verslaan en kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 3,5 miljard dollar.

ING heeft in het tweede kwartaal zoals verwacht minder winst geboekt, door gedaalde rentebaten na de renteverlaging van de ECB, maar de inkomsten waren toch sterker dan voorzien dankzij hogere overige inkomsten.

ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal van 2024 minder winst behaald dan een kwartaal eerder, bij een licht teruggelopen omzet, maar presteerde wel beter dan analisten hadden voorzien. 

Aperam heeft in het tweede kwartaal de winstgevendheid iets harder zien stijgen dan verwacht, "na zeven extreem uitdagende kwartalen". 

Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2024 een hogere omzet en winst geboekt en verhoogde de outlook.

Fugro heeft in het afgelopen halfjaar de omzet en het resultaat zien toenemen en de outlook licht verfijnd. 

Pharming heeft in het tweede kwartaal de omzet verder zien groeien en ligt op schema om zijn omzetdoel voor dit jaar te halen, maar zag de kosten ook stijgen. 

Verder bleek woensdagavond dat Meta de verwachtingen afgelopen kwartaal wist te overtreffen. Het aandeel lijkt vanmiddag ruim 7 procent hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.