Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Pharming op schema voor omzetdoel
Beeld: ABM Financial News

Pharming op schema voor omzetdoel

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft in het tweede kwartaal de omzet verder zien groeien en ligt op schema om zijn omzetdoel voor dit jaar te halen, maar zag de kosten ook stijgen. Dat maakte het Leidse biotechbedrijf donderdag bekend.  

"We liggen goed op koers voor het behalen van onze omzetdoestelling voor heel 2024 van tussen 280 miljoen en 295 miljoen dollar. Daarnaast verkleinden we ons operationele verlies ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar", stelde CEO Sijmen de Vries, wijzend op een grotere aanwas van nieuwe patiënten.

Pharming boekte een nettoverlies van 1,2 miljoen dollar, tegen 1,3 miljoen winst een jaar eerder, door hogere kosten, nadat mijlpaalbetalingen voor het midde Joenja een jaar eerder wegvielen.

De omzet steeg tot 74,1 miljoen dollar, wat 35 procent meer was dan een jaar eerder.

De omzet van het middel Ruconest steeg met 23 procent op jaarbasis tot 63,0 miljoen dollar. Er kwamen meer dan 100 nieuwe patiënten bij, tegen ongeveer 70 een kwartaal eerder.  

De omzet van het tweede middel, Joenja, steeg ten opzichte van het eerste kwartaal met 16 procent tot 11,1 miljoen dollar. Hier steeg het aantal patiënten met betaalde therapie met 8 tot 91. In het voorgaande kwartaal was de toename nog 2 patiënten.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 3,1 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Vorig jaar was dit nog een winst van 5,3 miljoen dollar.

De kaspositie daalde van 203,5 miljoen na het eerste kwartaal tot 161,8 miljoen dollar, voor door herfinanciering van converteerbare obligaties. Eind december stond de kas nog op 215,0 miljoen dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Dubbeltje op zijn kant voor AEX, terwijl cijferstorm aantrekt tot windkracht 10
  2. De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming kopen verkopen

81% zegt kopen

43 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.