Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Minder winst voor ING
Beeld: ABM Financial News

Minder winst voor ING

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het tweede kwartaal zoals verwacht minder winst geboekt, door gedaalde rentebaten na de renteverlaging van de ECB, maar de inkomsten waren toch sterker dan voorzien dankzij hogere overige inkomsten. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de bank. 

De nettowinst daalde naar 1,78 miljard euro, van 2,16 miljard euro een jaar eerder. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,64 miljard euro.

De totale inkomsten bedroegen 5,72 miljard euro, iets lager dan de 5,76 miljard euro een jaar eerder. Hier was door analisten vooraf gerekend op 5,50 miljard euro.

De daling van de inkomsten is vooral het gevolg van de lagere netto rentebaten. Die bedroegen 3,83 miljard euro, tegen 4,06 miljard euro een jaar eerder. Dit was gelijk aan het eerste kwartaal.

De fee-inkomsten stegen wel, tot 999 miljoen euro, van 912 miljoen euro een jaar eerder. Ook dit is vrijwel gelijk aan het eerste kwartaal. In Nederland heeft de bank per 1 maart de tarieven voor betaalrekeningen verhoogd, wat bijdraagt aan hogere fee-inkomsten.

CEO Steven van Rijswijk benadrukte de sterke fee-inkomsten en stelde dat de rentebaten goed overeind bleven, omdat klanten meer geld leenden en veel vakantiegeld op hun spaarrekening stortten. Daarbij groeide het aantal mobiele primaire klanten met 248.000 tot 13,7 miljoen, vooral in Nederland, Duitsland en Spanje.

De overige inkomsten stegen met 11,0 procent, van 785 miljoen naar 871 miljoen euro. Het grotere verschil in de Amerikaanse en Europese rente, na de renteverlaging door de ECB op 12 juni, leidt bij ING tot meer overige inkomsten en minder rentebaten, door zogenaamde boekhoudkundige asymmetrie.

De kernkapitaalratio van ING daalde sterker dan verwacht, van 14,8 procent in het voorgaande kwartaal naar 14,0 procent. ING wil de buffer laten dalen tot ongeveer 12,5 procent in 2025.

ING kondigde een interimdividend aan van 0,35 euro per aandeel in contanten. Dit is iets hoger dan de analistenverwachting van 0,34 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ING
  2. Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

81% zegt kopen

16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.