Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijzen flink hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen flink hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn woensdag flink hoger gesloten, nadat de politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh, werd vermoord in Teheran, waardoor de angst voor verdere escalaties toenamen.

Bij een settlement van 77,91 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,3 procent duurder.

De moord op Haniyeh brengt dit conflict “aanzienlijk hoger op de escalerende ladder en brengt de regio dichter bij een bredere oorlog”, zei Helima Croft, hoofd van de mondiale grondstoffenstrategie en onderzoek naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij RBC Capital Markets, woensdag in een notitie.

De aanval in Beiroet "valt blijkbaar grotendeels binnen de vastgestelde afspraken tussen Israël en Hezbollah", zei ze, maar de moord op Haniyeh op Iraans grondgebied zou "een gevaarlijke kinetische reactie van het Iraanse leiderschap kunnen uitlokken."

De prijzen kregen ook een positieve impuls van de afnemende Amerikaanse olie- en benzinevoorraden. In de week eindigend op 26 juli daalden de voorraden ruwe olie met 3,4 miljoen vaten naar 433,0 miljoen vaten. Er was door analisten een daling met 0,2 miljoen vaten verwacht.

De benzinevoorraden daalden ook fors met 3,7 miljoen vaten naar 223,8 miljoen vaten. Hier was een daling van 1,3 miljoen vaten verwacht.  

De voorraden stookolie en diesel stegen daarentegen met 1,5 miljoen vaten naar 126,8 miljoen vaten. Hier was gerekend op een daling van 0,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 91,6 naar 90,1 procent. Er was gerekend op 92,2 procent.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.