Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
DuPont verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

DuPont verhoogt outlook

(ABM FN) DuPont heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt en verhoogde de outlook voor het hele jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van technologische materialen en oplossingen.

"Onze resultaten in het tweede kwartaal weerspiegelen een aanhoudend positief momentum, aangejaagd door een aanhoudend breed herstel", zei CEO Lori Koch.

Koch zei tevens vooruitgang te boeken met het eerder aangekondigde voornemen om de elektronica- en wateractiviteiten te scheiden.

DuPont  boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 3,2 miljard dollar, in vergelijking met 3,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast boekte het bedrijf afgelopen kwartaal een nettowinst van 178 miljoen dollar, ofwel 0,42 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 131 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis kwam de winst uit op 0,97 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,85 dollar per aandeel op een omzet van 3,1 miljard dollar.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent DuPont op een omzet van circa 3,2 miljard dollar. De aangepaste winst wordt geschat op 1,03 dollar per aandeel.

Voor heel 2024 mikt DuPont op een omzet van 12,4 tot 12,5 miljard dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een omzet van 12,1 tot 12,4 miljard dollar. De aangepaste winst voor 2024 wordt nu geschat op 3,70 tot 3,80 dollar per aandeel, tegen een eerdere schatting van 3,45 tot 3,75 dollar per aandeel.

Het aandeel DuPont noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 5,7 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. DuPont verhoogt outlook
  2. DuPont gaat aandeelhouder belonen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DUPONT DE NEMOURS INC. ON kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.