Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Kraft Heinz verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

Kraft Heinz verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft woensdag bij de resultaten over het tweede kwartaal de outlook verlaagd, nadat de omzet en de winst daalden. Dit bleek uit de resultaten van het bedrijf.

De autonome omzet zal dit jaar met 0 tot 2 procent dalen, is nu de verwachting. Eerder rekende Kraft nog op een stijging van 0 tot 2 procent.

Het aangepast operationeel resultaat wordt nu verwacht met 1 tot 3 procent te stijgen op jaarbasis. Eerder werd een stijging van 2 tot 4 procent verwacht.

Kraft Heinz rekent nog wel steeds op een aangepaste winst van 3,01 tot 3,07 dollar per aandeel.

Tweede kwartaal

Het Amerikaanse bedrijf, dat onder andere Heinz Ketchup, Jell-O en Kool-Aid verkoopt, meldde een omzetdaling van 3,6 procent tot 6,48 miljard dollar in het tweede kwartaal. Dat was onder de consensusverwachting van 6,55 miljard dollar van FactSet.

De omzet daalde in Noord-Amerika, de belangrijkste regio voor Kraft, met 3,1 procent. De omzet in andere ontwikkelde markten daalde met 5,0 procent. In de opkomende markten was de krimp zelfs 5,7 procent.

De prijzen werden door Kraft Heinz met 1,0 procentpunt verhoogd. De volumemix daalde met 3,4 procentpunt. Zo bedroeg de autonome groei 2,4 procent.

De nettowinst daalde van 1,0 miljard naar 102 miljoen dollar, of van 0,81 naar 0,08 dollar per aandeel, als gevolg van afschrijvingen. 

De aangepaste winst per aandeel, exclusief bijzondere posten, kwam uit op met 0,78 dollar, fractioneel lager dan de 0,79 dollar een jaar eerder. Analisten rekenden op 0,73 dollar.

Het aandeel Kraft Heinz daalde 0,3 procent in de handel voorbeurs.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Minder winst bij Kraft Heinz

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kraft Heinz Company (The) kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.