Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen woensdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,0 procent in het groen. De Nasdaq lijkt zelfs 1,5 procent hoger van start te gaan.

"Alle ogen zijn nu gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar verwachting zal de centrale bank de rente ongewijzigd laten in een bandbreedte tussen 5,25 procent en 5,5 procent, maar beleggers zijn vooral geïnteresseerd in mogelijke signalen van toekomstige renteverlagingen", zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Op macro-economisch vlak staan woensdag behalve het rentebesluit voorbeurs ook nog de wekelijkse hypotheekaanvragen, het ADP-banenrapport en de arbeidskosten op de agenda, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago, de aanstaande woningverkopen en de wekelijkse olievoorraden later op de dag.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag stabiel op 4,138 procent, terwijl de tweejaarsrente onveranderd noteerde op 4,365 procent.

Olie werd woensdag 2,5 procent duurder door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De euro/dollar noteerde op 1,0830. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0816 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0815 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AMD noteerde voorbeurs 9,3 procent hoger. Het Amerikaanse chipbedrijf heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dankzij een hogere omzet bij datacenters en een vraagversnelling naar AI.

Nvidia noteerde voorbeurs in reactie op de cijfers van zijn sectorgenoot 6,0 procent hoger.

Microsoft daalde voorbeurs 2,6 procent. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft in het afgelopen kwartaal voldaan aan de verwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel, maar het aandeel daalde omdat de groei van clouddienst Azure teleurstelde.

Starbucks steeg 3,0 procent, nadat de koffieketen over het afgelopen kwartaal een winst rapporteerde die in lijn was met de verwachtingen, terwijl de omzet lager uitkwam dan voorzien.

Pinterest daalde voorbeurs 11,2 procent, ondanks dat het socialmediabedrijf beter dan verwachte resultaten rapporteerde. De omzetprognose voor het derde kwartaal stelde echter teleur.

Onder andere Boeing, DuPont, Kraft Heinz, Mastercard en Meta publiceren woensdag kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent lager op 5.436,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 40.743,33 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 17.147,42 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.