Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in afwachting van de eerste banendata uit de VS en vanavond het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,8 procent op 520,40 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,3 procent naar 18.477,35 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,2 procent met een stand van 7.563,12 punten. De Britse FTSE steeg 1,5 procent naar 8.395,12 punten. 

De verwachting is dat de Fed de rente ook dit keer ongemoeid laat en wacht op het grote banenrapport vaan aanstaande vrijdag. Mogelijk dat de Fed wel hint wanneer de eerste renteverlaging, waar al maanden over wordt gedebatteerd, wel zal plaatsvinden.

Olie werd woensdag duidelijk duurder door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 2,6 procent in het groen op 76,70 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 79,94 dollar werd betaald, een stijging van 2,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0826. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0811 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Legrand boekte in het tweede kwartaal beter dan verwachte cijfers, maar de herhaling van de outlook illustreert volgens JPMorgan de voorzichtigheid van het management. De koers steeg 5,6 procent.

L'Oreal publiceerde gemengde resultaten over het tweede kwartaal met een vertraging van de marktgroei in de rest van het jaar. Europa deed het goed, terwijl China een daling in de markt liet zien. De koers steeg 2,2 procent.

Siemens Healthineers heeft eveneens last van de Chinese markt en legde een omzetgroei op tafel die duidelijk lager uitkwam dan verwacht. De koers zakte 6,0 procent.

HSBC heeft volgens zakenbank Jefferies voor dit en volgend jaar een beter dan verwachte outlook gepresenteerd. De koers steeg 3,7 procent.

CaixaBank publiceerde beter dan verwacht cijfers. De koers daalde toch met een procent.

Adidas, eerder afstand gedaan van Kanye West, is nu volgens RBC Capital Markets in goede doen, met de bevestiging van de voorlopige tweedekwartaalcijfers èn de onlangs verhoogde outlook. De koers steeg een procent.

Airbus zag de nettowinst in het tweede kwartaal dalen en zal dit jaar minder vliegtuigen afleveren dan eerder aangekondigd, door aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. De koers liep 3,3 procent op.

UBS heeft het koersdoel voor Ageas verhoogd van 37,00 naar 41,00 euro, terwijl het advies werd opgetrokken van Verkopen naar Neutraal. De koers steeg 2,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,0 procent in het groen.

De brede S&P500 index daalde dinsdag 0,5 procent tot 5.436,44 punten en technologie-index Nasdaq daalde 1,3 procent tot 17.147,42 punten. De Dow Jones steeg 0,5 procent tot 40.743,33 punten. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.