Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Airbus blijft kampen met toelevering
Beeld: ABM Financial News

Airbus blijft kampen met toelevering

(ABM FN-Dow Jones) Airbus zag de nettowinst in het tweede kwartaal dalen en zal dit jaar minder vliegtuigen afleveren dan eerder aangekondigd, door aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van de Franse vliegtuigbouwer.

Het bedrijf hoopt dit jaar 770 vliegtuigen af te leveren. Dat waren er eerder 800, maar vorige maand waarschuwde Airbus al dat het dat aantal niet zou halen, vanwege problemen met de aanschaf van motoren, vliegtuigconstructies en cabine-uitrusting.

In de drie maanden tot eind juni boekte Airbus een omzet van bijna 16 miljard euro, vrijwel gelijk aan dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst daalde in het tweede kwartaal met liefst 78 procent tot 230 miljoen euro, terwijl de aangepaste EBIT uitkwam op 814 miljoen euro, een daling op jaarbasis van 56 procent.

Analisten hadden vooraf gerekend op een wat lagere omzet van 15,82 miljard euro, maar een veel hogere nettowinst van 566 miljoen euro. Het aangepaste EBIT-resultaat was weer beter dan de verwachting van 699 miljoen euro.

Voor heel 2024 blijft Airbus uitgaan van een aangepaste EBIT van ongeveer 5,5 miljard euro. De aangepaste vrije kasstroom, een maatstaf die nauwlettend in de gaten wordt gehouden door analisten en investeerders - wordt nog steeds geschat op ongeveer 3,5 miljard euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Wat betekent motorprobleem Cathay Pacific voor Airbus?
  2. Airbus gaat satellietcommunicatie leveren aan Duitsland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.