Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Kwartaalcijfers geven Damrak impuls
Beeld: ABM Financial News

Kwartaalcijfers geven Damrak impuls

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs deed dinsdag goede zaken, mede dankzij de positief ontvangen kwartaalcijfers van DSM-Firmenich en Allfunds. De AEX sloot 0,4 procent hoger op 907,99 punten.

Tegenvallend economisch nieuws mocht de pret niet drukken. Zo kromp de Duitse economie onverwacht in het tweede kwartaal, terwijl de inflatie in de grootste economie van de eurozone onverwacht opliep in juli, van 2,2 naar 2,3 procent. In de eurozone als geheel kwam de economische groei wel hoger uit dan verwacht in het afgelopen kwartaal, maar blijft deze onderliggend zwak, oordeelde ING.

"Een teleurstelling", zei econoom Carsten Brzeski verder over de ontwikkeling in Duitsland.

"De lichte stijging van de Duitse inflatie wijst niet alleen op de hardnekkigheid van de inflatie, maar suggereert ook dat een renteverlaging [door de ECB] in september nog geen uitgemaakte zaak is", aldus Brzeski.

Een renteverlaging in september door de Federal Reserve lijkt wel een uitgemaakte zaak en de verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank daar woensdagavond bij het rentebesluit de basis voor zal leggen. Het is alleen de vraag of voorzitter Jerome Powell zich daar specifiek over zal uitspreken, of toch een slag om de arm houdt, omdat het rentebesluit van september nog zeven weken weg is.

"Deze voorzichtige aanpak zou de markt kunnen teleurstellen", waarschuwde Saxo Bank.

De euro/dollar handelde dinsdag rond het slot op 1,0810. De olieprijzen daalden ruim een procent. De oliemarkten blijven bezorgd over de vraag in China.

Stijgers en dalers

In de AEX deed DSM-Firmenich goede zaken na meevallende cijfers en een kleine outlookverhoging. Het aandeel sloot dinsdag 5,0 procent hoger. Degroof Petercam verhoogde het koersdoel naar 132 euro, net als Jefferies.

Adyen ging aan kop met een winst van 5,5 procent. Het aandeel kon meeliften op een outlookverhoging van zijn Amerikaanse sectorgenoot PayPal.

ASML zat vanochtend nog flink in de lift na een koopadvies van Barclays. "De recente nieuwsstroom en zorgen hebben een aantrekkelijk instapmoment gecreëerd", aldus de Britse bank. Het aandeel sloot uiteindelijk toch 0,1 procent lager. Het verlies ontstond na de opening op Wall Street, waar techaandelen dinsdag onder druk staan.

ASMI verloor 0,2 procent en Besi daalde 1,8 procent. Degroof Petercam zag dat Besi het koersdoel van 108 euro nadert en besloot daarom het advies te verhogen van Reduceren naar Houden.

Heineken herstelde beperkt van de koersdaling van maandag na de halfjaarcijfers. Verschillende analisten verlaagden vandaag hun koersdoel voor de brouwer. Het aandeel steeg 0,6 procent.

ArcelorMittal daalde 0,6 procent en hekkensluiter Philips verloor 2,5 procent, ondanks een kleine koersdoelverhoging van ING.

In de AMX ging Allfunds aan kop met een koersstijging van 4,7 procent. In de eerste jaarhelft behaalde Allfunds een recordomzet en analisten van Jefferies waren goed te spreken over de cijfers.

"Met een serie nette kwartalen achter de rug en de wind in de rug van een cyclische opleving, verdient Allfunds wat ons betreft een herwaardering", aldus analist Tom Mills, die een koopadvies voor het aandeel heeft met een koersdoel van 10,00 euro.

Corbion won 2,8 procent en Alfen steeg 2,9 procent. Basic-Fit werd 5,0 procent goedkoper, nadat Berenberg het aandeel van de kooplijst haalde en het koersdoel verlaagde van 37 naar 26 euro.

ING verlaagde het koersdoel voor Flow Traders, maar het aandeel sloot ondanks een lagere ochtendhandel alsnog 0,8 procent in het groen.

Smallcap Ebusco, dat morgen met cijfers komt, steeg in aanloop naar de resultaten met 12,7 procent en Fastned won 3,2 procent. Azerion en TomTom daalden 1,3 procent en Avantium verloor 1,6 procent.

Wall Street

Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen overwegend lager, met een verlies van 1,3 procent voor de Nasdaq.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.