Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: hogere omzet Fagron verwacht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: hogere omzet Fagron verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2024 vermoedelijk een hogere omzet geboekt, terwijl ook de terugkerende EBITDA zou zijn gestegen. Dit blijkt uit de analistenconsensus die is samengesteld door de magistrale bereider.

De mediane consensus verwacht een omzetstijging van 371,6 miljoen naar 421,7 miljoen euro. De REBITDA moet uitkomen op 82,4 miljoen euro, van 72,2 miljoen euro een jaar eerder. De marge zal zo verbeteren van 19,4 naar 19,5 procent.

Analisten van Kepler Cheuvreux zijn iets optimistischer over de resultaten, met een verwachte 425,5 miljoen euro aan omzet en een REBITDA van 86,2 miljoen euro.

Volgens de consensus moet de omzet in de regio EMEA uitkomen op 157,4 miljoen euro, van 146,1 miljoen euro een jaar eerder, terwijl de opbrengsten in Noord-Amerika zouden zijn opgelopen van 145 miljoen naar 179,6 miljoen euro. In Latijns-Amerika zou de omzet zijn gestegen van 80,5 miljoen naar 84 miljoen euro.

In de regio EMEA zou de REBITDA stabiel zijn gebleven op 33,1 miljoen euro, volgens de consensus, terwijl in Noord-Amerika sprake zou zijn van een verbetering van 26,4 miljoen naar 35,9 miljoen euro. In Latijns-Amerika zou het terugkerende resultaat zijn gestegen van 12,7 miljoen naar 14,2 miljoen euro.

Outlook

Kepler verwacht dat Fagron bij de halfjaarcijfers de outlook zal verhogen nu de staartwind door het tekort aan semaglutide vermoedelijk zal aanhouden in de tweede jaarhelft. Semaglutide wordt onder meer verwerkt in populaire afslankmiddelen als Ozempic en een magistrale bereider als Fagron kan het tekort deels opvangen.

Ook zal Fagron bij de halfjaarcijfers vermoedelijk aankondigen dat de capaciteit in de faciliteit in het Amerikaanse Wichita wordt uitgebreid, denkt Kepler.

Fagron mikt zelf voor 2024 vooralsnog op een hoge enkelcijferige autonome omzetgroei en een toename van de winstgevendheid op jaarbasis.

De consensus rekent op een omzet van 846,1 miljoen euro in 2024, tegenover 763 miljoen euro in 2023, terwijl de REBITDA zou moeten verbeteren van 148,9 miljoen naar 167,9 miljoen euro. De marge moet volgens de marktverwachting stijgen van 19,5 naar 19,9 procent.

Fagron opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdagmiddag een half procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Fagron
  2. Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.