Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Merck verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

Merck verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het tweede kwartaal van 2024 de verwachtingen verslagen, maar de winstoutlook voor dit jaar werd wel verlaagd. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse farmareus.

"Ons bedrijf laat een sterk momentum zien nu we de eerste helft van het jaar afsluiten", zei CEO Robert Davis in een toelichting.

Merck verlaagde de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in 2024 naar een bandbreedte van 7,94 tot 8,04 dollar, waar dat eerder 8,53 tot 8,65 dollar was.

De aangepaste vooruitzichten weerspiegelen de negatieve impact van de eenmalige kosten van ongeveer 1,3 miljard dollar, of 0,51 dollar per aandeel, die Merck maakt voor de overname van EyeBio.

De verwachting voor de omzet werd daarentegen opwaarts bijgesteld, naar 63,4 tot 64,4 miljard dollar, waar dat eerder 63,1 tot 64,3 miljard dollar was.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor dit jaar op een aangepaste winst per aandeel van 8,16 dollar en een omzet van 64,29 miljard dollar.

Tweede kwartaal

In het tweede kwartaal behaalde Merck een 7 procent hogere omzet op jaarbasis van 16,1 miljard dollar, waar de markt rekende op 15,9 miljard dollar. De groei was 11 procent zonder de impact van valutaschommelingen.

De omzet uit één van Mercks belangrijkste medicijnen, Keytruda, een behandeling tegen kanker, steeg met 16 procent naar 7,3 miljard dollar, of met 21 procent bij constante wisselkoersen.

Onder de streep schreef Merck in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers. Er kwam een winst in de boeken van 5,5 miljard dollar, tegenover een verlies van bijna 6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel kwam uit op 2,14 dollar en de aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,28 dollar. Hier gingen analisten uit van 2,16 dollar.

Het aandeel Merck verloor dinsdag in de voorbeurshandel bijna 3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.