Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures wijzen op lichtgroene opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures wijzen op lichtgroene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 tot 0,2 procent hoger.

Maandag bleef Wall Street dicht bij huis na een weinig spannende dag. Investment manager Simon Wiersma van ING zag "even een pauze in de rotatie van big- naar small caps. Dit lijkt ons ook niet meer dan logisch, gelet op de winstgroeiverwachtingen voor de komende kwartalen."

Vanaf vandaag valt er voor beleggers meer nieuws te rapen. Zo opent Microsoft na het slot in New York de boeken, net als Advanced Micro Devices. Later in de week is het ook nog de beurt aan Meta, Amazon en Apple.

De Federal Reserve begint dinsdag aan zijn tweedaagse bijeenkomst waaruit woensdagavond het rentebesluit volgt. Er wordt geen wijziging in de rente verwacht, maar mogelijk zal de Fed wel zinspelen op een verlaging in september.

"Er is echter weinig kans dat Powell een sterk signaal afgeeft voor een verlaging in september", denken economen van Pictet Wealth Management. Mogelijk zal voorzitter Powell de Jackson Hole-bijeenkomst eind augustus hiervoor gebruiken.

De euro/dollar handelde dinsdagmiddag licht hoger op 1,0833. De dollar kan vanmiddag mogelijk wat onder druk komen te staan, wanneer het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board en de vacatures in de VS is gedaald, zeiden valutastrategen van UniCredit.

De olieprijzen noteerden rond hun laagste niveau in zo'n twee maanden, waarbij de markten bezorgd blijven over de zwakkere vraag in China.

"China is belangrijk voor de mondiale oliebalans, omdat het land in 2024 naar verwachting goed zal zijn voor meer dan 50 procent van de mondiale groei van de vraag naar olie, dus een tragere groei dan verwacht kan de balans drastisch veranderen", aldus ING.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag openen onder meer farmabedrijven Pfizer en Merck de boeken, net als retailreus Procter & Gamble. Microsoft doet dit na het slot. De markt verwacht een winststijging van 2,69 naar 2,93 dollar in het vierde kwartaal, met een omzetverbetering van 56,19 naar 64,37 miljard dollar.

De Amerikaanse notering van BP steeg voorbeurs 1,1 procent nadat de Britse energiegigant vanochtend beter dan verwachte kwartaalcijfers bekendmaakte.

CrowdStrike verloor in de voorbeurshandel ruim 4 procent na een bericht van CNBC dat Delta Air Lines overweegt om de cyberbeveiliger samen met Microsoft aan te klagen vanwege de wereldwijde computerstoring eerder deze maand.

Lattice Semiconductor leverde in de voorbeurshandel 17 procent in. De chipmaker, die zich specialiseert in het ontwerp en de productie van veldprogrammeerbare poortarrays, kwam met teleurstellende kwartaalcijfers.

Slotstanden

De S&P 500 steeg maandag 0,1 procent op 5.463,54 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 40.539,93 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 17.370,20 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.