Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Voorzichtige opening Damrak voorzien
Beeld: ABM Financial News

Voorzichtige opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag vermoedelijk een iets hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden rond acht uur 0,2 procent in het groen.

Vandaag is het nog een relatief rustige dag, maar dat wordt de komende dagen anders, met verschillende rentebesluiten, macrodata en een nieuwe lawine van bedrijfsresultaten.

Woensdag is het eerst de beurt aan de Bank of Japan om met een rentebesluit te komen, gevolgd op woensdagavond door de Amerikaanse Fed.

De centrale bank van Japan zal mogelijk de rente verhogen, maar marktvolgers verwachten dat dit erom gaat spannen.

De kortetermijnrente in Japan beweegt momenteel tussen 0,00 en 0,10 procent, nadat die in maart van dit jaar voor het eerst sinds 2007 werd verhoogd. Daarvoor stond de rente acht jaar in negatief terrein.

"Zelfs als we het mis hebben en de Bank of Japan de rente in juli handhaaft, zien we een zeer grote kans dat de centrale bank [bij het rentebesluit] zal hinten op een verhoging tijdens de volgende twee vergaderingen, dat wil zeggen in september of oktober", aldus Bank of America in een vooruitblik.

Voor de Fed zal het vermoedelijk wachten worden tot september voordat die in actie komt, maar in tegenstelling tot de Bank of Japan gaat het dan om een verlaging van de rente. Wel denken marktvorsers dat de Fed woensdagavond zal hinten op een renteverlaging in september. 

Verder rapporteren vier grote Amerikaanse technologiebedrijven deze week resultaten, namelijk Meta, Microsoft, Apple en Amazon, nadat een verkoopgolf van de Magnificent Seven-aandelen de Nasdaq recent hard heeft geraakt. Dat ging gepaard met een rotatie naar kleinere aandelen, waardoor de trend in juli die van 'The Great Rotation' wordt genoemd. In totaal zal deze week nog meer dan 30 procent van de S&P 500 bedrijven de boeken openen.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,0818.

Bedrijfsnieuws

DSM-Firmenich heeft bij de halfjaarcijfers de outlook verhoogd, nadat in het tweede kwartaal een hogere omzet en aangepaste EBITDA werd behaald. DSM-Firmenich mikt voor heel het jaar nu op een aangepaste EBITDA van circa 2 miljard euro tegen eerder minstens 1,9 miljard euro. Analisten gingen voor 2024 al uit van een aangepaste EBITDA van 1,99 miljard euro.

Verder verlaagde Berenberg het koersdoel voor Signify van 38,00 naar 33,00 euro en haalde de bank het aandeel Basic-Fit van de kooplijst. Voor de fitnessketen ging het koersdoel van 37,00 naar 26,00 euro.

Verder wees handelaar Bert van der Pol van Today's Group nog op een koopadvies van Barclays voor ASML.

Wall Street

De S&P 500 steeg maandag met 0,1 procent op 5.463,54 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 40.539,93 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 17.370,20 punten. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

ASCX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.