Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vertrouwen in industrie gedaald
Beeld: ABM Financial News

Vertrouwen in industrie gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De producenten in de Nederlandse industrie waren in juli negatiever gestemd dan in juni. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

De vertrouwensindex daalde van -2,4 naar -2,7. 

Fabrikanten waren negatiever over de voorraden gereed product. Over de verwachte bedrijvigheid waren ze echter positiever. Het aantal producenten dat verwacht dat de productie de komende drie maanden zal toenemen, was groter dan het aantal dat een afname van de productie voorziet.

In de helft van de belangrijkste branches van de industrie verslechterde het vertrouwen. Fabrikanten in de elektrotechnische en machine-industrie waren opnieuw het meest positief.

De benutting van machines en installaties in de industrie kwam bij aanvang van het derde kwartaal van 2024 uit op 78,0 procent. Dat is lager dan een kwartaal eerder, toen dit 79,6 procent was. Het is ook de laagste bezettingsgraad in 4 jaar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.