Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street voorzichtig aan drukke week begonnen
Beeld: ABM Financial News

Wall Street voorzichtig aan drukke week begonnen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen begonnen de week voorzichtig en bleven uiteindelijk dicht bij huis.

De S&P 500 steeg 0,1 procent op 5.463,54 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 40.539,93 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 17,370,20 punten. 

Het was nog relatief rustig, maar vanaf morgen kunnen beleggers, economen en analisten aan de slag. Nu we de laatste paar dagen van juli naderen, wordt het een flink drukke week voor de markten waarin een convergentie van centrale bank-, macro-economische, winst- en geopolitieke gebeurtenissen zich allemaal tegelijkertijd voordoen.

Zo wordt het onder meer een week met monetaire vergaderingen van de Federal Reserve, de Bank of England en de Bank of Japan. Van de Fed verwacht men geen renteverlaging, maar elke afwijkende uitspraak van voorzitter Jerome Powell ten opzichte van de vorige vergadering kan een grote impact op de markt hebben, volgens CBA.  

De Fed kan signaleren dat een renteverlaging in september een reële mogelijkheid is. Sommige commentatoren denken dat die zelfs kan worden aangekondigd. "We verwachten dat de Fed de markt zal voorbereiden en woensdag een verlaging in september gaat beloven", aldus experts van ING.

Vier grote Amerikaanse technologiebedrijven rapporteren deze week resultaten, namelijk Meta, Microsoft, Apple en Amazon, nadat een verkoopgolf van de Magnificent Seven aandelen de Nasdaq recent hard heeft geraakt. Dat ging gepaard met een rotatie naar kleinere aandelen, waardoor de trend in juli die van "The Great Rotation" wordt genoemd. In totaal zal deze week nog meer dan 30 procent van de S&P 500 bedrijven de boeken openen.

Ten slotte wordt de week afgesloten met het Amerikaanse banenrapport en gezien de recente verzwakking zal hier veel aandacht voor zijn.

De olieprijzen daalden maandag. Een vat WTI-olie werd 1,8 procent goedkoper op 75,81 dollar. Dit ondanks de toegenomen spanningen tussen Israël en Libanon na een dodelijke raketaanval van Hezbollah dit weekend.

De markt is nu gespitst op mogelijke reacties vanuit Israël, waardoor het conflict zich wellicht verder zal uitbreiden met alle gevolgen vandien. Belangrijke factor voor de prijs van olie zal zijn of er een daadwerkelijke verstoring van de olietoevoer zal plaatsvinden en of Iran bij het conflict betrokken wordt.

De rentes daalden in aanloop naar de publicatie van belangrijke economische gegevens en het Amerikaanse rentebesluit en daalde de 10 jaarsrente in de VS naar 4,17 procent. De euro/dollar handelde lager op 1,0823

Stijgers en dalers

McDonald’s won 3,7 procent. Dit terwijl het bedrijf in het tweede kwartaal minder winst boekte, terwijl de vergelijkbare omzet met 1 procent daalde. De omzet van 6,49 miljard dollar was zwakker dan de 6,62 miljard die analisten verwacht hadden.

Tesla won ruim 5 procent, nadat Morgan Stanley het aandeel als “top pick” bestempelde.

Abbott Laboratories moet 495 miljoen dollar betalen van een jury, nadat het bedrijf verzuimde te waarschuwen dat zijn melkpoeder voor baby's de risico's op darmaandoeningen vergroot. Het aandeel wist het openingsverlies aanzienlijk te verkleinen en sloot uiteindelijk 0,5 procent lager.

Coinbase daalde 3,6 procent. Het aandeel stond in de schijnwerpers nadat Donald Trump zei dat hij een nationale strategische voorraad van bitcoins wil aanleggen. Ook zei de presidentskandidaat minder regelgeving voor crypto te willen.

Walt Disney won 2,7 procent na een succesvol box office-debuut voor “Deadpool & Wolverine.”

De aandelen van het diabetesbedrijf Dexcom stegen 5,4 procent en maakten een deel van hun verliezen van vrijdag goed.

De aandelen On Semiconductor stegen met 11,5 procent, nadat het chipbedrijf financiële resultaten rapporteerde die de verwachtingen overtroffen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.