Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures Wall Street wijzen omhoog
Beeld: ABM Financial News

Futures Wall Street wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het groen. De Nasdaq koerst aan op een openingswinst van 0,6 procent.

Het wordt een week met veel monetaire vergaderingen, van de Federal Reserve, de Bank of England en de Bank of Japan. Van de Fed verwacht men geen renteverhoging, maar elke afwijkende uitspraak van voorzitter Jerome Powell ten opzichte van de vorige vergadering kan een grote impact op de markt hebben, volgens CBA.  

De Fed kan signaleren dat een renteverlaging in september een reële mogelijkheid is. Sommige commentatoren denken dat die zelfs kan worden aangekondigd. "We verwachten dat de Fed de markt zal voorbereiden en woensdag een verlaging in september gaat beloven", aldus experts van ING.

Vier grote Amerikaanse technologiebedrijven rapporteren deze week resultaten, nadat een verkoopgolf van de Magnificent Seven aandelen de Nasdaq hard heeft geraakt. De verkoopgolf ging gepaard met een rotatie naar kleinere aandelen, waardoor de trend in juli die van "The Great Rotation" wordt genoemd.

De olieprijs was stabiel. WTI-olie voor september was 0,3 procent goedkoper op 76,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0839. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0861 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Abbott Laboratories moet 495 miljoen dollar betalen van een jury, nadat het bedrijf verzuimde te waarschuwen dat zijn melkpoeder voor baby's de risico's op darmaandoeningen vergroot. Het aandeel stond voorbeurs 6 procent lager.

Coinbase steeg voorbeurs 6 procent. Het aandeel is gestegen nadat Donald Trump zei dat hij een nationale strategische voorraad van bitcoins wil aanleggen. Ook zei de presidentskandidaat minder regelgeving voor crypto te willen.

Deze week zijn Amazon.com, Apple, Facebook-eigenaar Meta en Microsoft aan de beurt om met cijfers te komen. Dat biedt de markten vier kansen op een herstelbeweging, nadat Tesla en Alphabet vorige week met cijfers kwamen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger. De S&P 500 steeg 1,1 procent op 5.459,10 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 40.589,34 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 17.357,88 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.